Dukla na zvrat ve zbytečně vyhroceném závěru neměla. Navíc dohrávala v oslabení, když byl nejprve za kritiku rozhodčího vyloučen Krejčiřík, po páté brance uviděl červenou kartu i brankář Jankovič, který vztekle napálil balon do protihráče. „Byla to úplná frustrace a neukázněnost našich hráčů," řekl hodonínský obránce Martin Brezina.

Stejně mluvil i kouč Dukly Antonín Jánoš. „Obě karty byly zcela zbytečné. Vyloučení nás mohou ještě mrzet," ví domácí kormidelník.

Druholigový nováček si další zbytečnou ztrátou zkomplikoval situaci v boji o záchranu. Slovácký celek totiž před posledním kolem klesl na desáté místo, před jedenáctým Nasanem má pouze hubený jednobodový náskok.

Navíc disciplinární komise futsalu zřejmě kvůli nezaplaceným členským příspěvkům některých hráčů zkontumuje Zlínu několik zápasů, takže Brňané nejspíš půjdou před Hodonín, který v posledním kole hostí nepříjemný Volfířov. „Bude to ještě napínavé. Pokusíme se ale Volfířov porazit a věřit, že Nasan doma nevyhraje," řekl Slovák Brezina.

Ten po víkendovém utkání litoval především individuálních chyb svých spoluhráčů. „Bylo v našich silách Ostravu porazit. Bohužel jsme nehráli nadoraz," míní Brezina. „Soupeř byl určitě futsalovější a herně lepší, nám ale chybělo i více štěstí. Hosté proměnili vyložené šance, my jsme tak produktivní nebyli," přidal.

Dukla přitom začala s Ostravou dobře. Skóre otevřel ve 3. minutě Marián Rehák, který poslal Hodonín brzy do vedení. Vysokoškoláci sice dokázali zásluhou Kapsy srovnat, ale domácí si rychle vzali vedení zpět. Gólmana Holušu překonal mladík Varmuža.

Dukla se však z těsného náskoku dlouho neradovala. Domácí nezachytili povedený signál a po standardní situaci inkasovali. Po přihrávce kapitána Poláška skóroval neobsazený Potůček.

Hráčům Ostravy standardky v pátek večer vycházely. Krátce po změně stran završil obrat Polášek, který se trefil po rohovém kopu a dalším nápaditém signálu.

Zaskočená Dukla se za stavu 2:3 soužila. Domácím v ofenzivě scházel pohyb i nápady, do šancí se dostávali pouze výjimečně. Blízko vyrovnání byl Brezina, který ve vyložení pozici minul soupeřovu branku.

Trápení alespoň na chvíli přerušil Krejčiřík. Hodonínský zadák hlavou uklidil balon za Holušu a oživil šance Dukly na bodový zisk.

Pak ale domácí pošesté faulovali a sudí nařídili trestný desetimetrový kop. Balon za bezmocného Jankoviče s přehledem uklidil Veselý.

Hodonínští futsalisté verdikty rozhodčích těžce kousali. Po dalším nedovoleném zákroku musel z palubovky Krejčiřík, který uviděl za kritiku arbitra červenou kartu.

Domácí šli do tří, navíc čelili dalšímu trestnému kopu. Veselý ale tentokrát mířil mimo.

Dukla dohrávala utkání v oslabení. V poslední minutě navíc inkasovala popáté. Po brance Kelnara neudržel nervy na uzdě Jankovič, který napálil balonem hostujícího hráče a byl rovněž vyloučen.

Do branky putoval náhradník Parobek, Ostrava už ale další branky nepřidala. „Porážka nás samozřejmě všechny mrzí, protože jsme doma potřebovali získat tři body. Navíc jsme se chtěli rehabilitovat po zápase v Brně, kde nám to nevyšlo," pronesl Jánoš, který měl k dispozici tři čtyřčlenné formace. Sourozenci Bidmonovi, Vanda ani Kučí se však do hry vůbec nedostali. „Byli jsme kompletní, na druhé straně jsme v týdnu kvůli házenkářské kvalifikaci nemohli v hale trénovat, což se na našem výkonu možná taky projevilo," pravil domácí kouč, který se ale na nic nevymlouval. „Ostrava byla lepší, vyspělejší, důraznější a hlavně se dokázala individuálně prosadit. My jsme se tam neměli jak dostat," řekl Jánoš. „Škoda neproměněných šancí a chyb v obraně. Branky jsme si dali téměř sami," dodal.

2. futsalová liga, 21. kolo

FK Dukla Hodonín – FC VŠK VŠB-TU Ostrava 3:5 (2:2)

Branky: 2. Marian Rehák, 11. Tomáš Varmuža, 35. Ondřej Krejčiřík – 10. Martin Kapsa, 12. Václav Potůček, 21. David Polášek, 36. Filip Veselý, 40. Jan Kelnar

Rozhodčí: Čep, Kabeláč (Stix)

Žluté karty: Rehák, Janulík, Vrba – Kelnar, Polášek

Červené karty: 38. Krejčiřík, 40. Jankovič (oba Dukla Hodonín)

Diváci: 265

Hodonín: Jankovič (Parobek) – Brezina, Varmuža, Janulík, Černek – Rehák, Krejčiřík, Kolařík, Vrba – Kučí, P. Bidmon, Vanda, M. Bidmon.

Ostrava: Holuša – Kapsa, Polášek, Kotrla, Kelnar, Potůček, Farkaš, Krzemieň, Veselý.