Durďák v loňském roce absolvoval čtyřiatřicet závodů, povedené období zakončil stříbrem. „Poslední rok byl velmi pestrý a mnohem úspěšnější, než jsem na jeho začátku čekal. Nic z toho, co se mi letos s běžeckými botami na nohou povedlo, by se však nestalo bez podpory mých nejbližších," říká poslední vítěz populárního běžeckého seriálu, který v roce 2016 naběhal neuvěřitelných 2 383 kilometrů.

Letos Durďák přechází z elitní mužské kategorie mezi veterány nad čtyřicet let. „Sám jsem zvědavý, co mi tato změna přinese a jak to tělo i hlava zvládne," přemítá rohatecký vytrvalec.

Mezi ženami na silvestra kralovala Erika Farkašová. Zkušená domácí závodnice neměla před fotbalovým stadionem v Senici konkurenci, když jednatřicátý ročník opanovala v čase 16:56. Druhá byla Ema Hačundová, bronz na kratší čtyřkilometrové trati brala Maria Truissard.

Další úspěch v kariéře si připsala nestárnoucí Jana Kadlecová. Členka AK Hodonín skončila v kategorii žen nad pětatřicet let druhá.

Z vítězství se v Senici mezi veterány radoval lipovský Dušan Tomčal, Petr Kadlec z Milotic, Pavel Kubíček, Karel Karas a Vladimír Varmuža z Hodonína.

Letošní jednatřicátý ročník absolvovalo tři sta běžeckých nadšenců, které od účasti v tradičním závodě neodradilo mrazivé počasí ani nepříjemná mlha. Vytrvalci z Moravy a Slovenska čestným kolečkem uctili památku dvou bývalých organizátorek silvestrovského běhu a dalších sportovních a kulturních akcí v Senici Katarínu Polákovou a Martinu Bohunovou.