Loňský finalista se po rozpačité první polovině základní části rozjel. Euroroma bodovala naplno v posledních sedmi zápasech. Z toho čtyřikrát dala deset a více gólů. Páteční souboj s Duklou, která na další výhru od vánoční přestávky, ovšem brankové hody nepřinesl. Naopak, třicítka diváků čekala na změnu skóre téměř třicet minut.

„Byl to vyrovnaný a zbytečně nervózní zápas, padlo málo gólů. Na našem výkonu i výsledku se podepsala absence některých našich klíčových hráčů. I bez Tomáše Pochylého a Štěpanovského jsme to nakonec zvládli. Klukům děkuji hlavně za přístup a bojovnost," uvedl kouč Euroromy Karel Salay.

Jeho tým měl proti Dukle velkou motivaci uspět, neboť v prvním letošním vzájemném duelu s ní prohrál po několikaminutovém kolapsu 4:6. V pátek se ve sportovní hale TEZA dočkala Euroroma odplaty. „Jsem rád, že jsme Dukle oplatili porážku a zvýšili si před play-off sebevědomí. Navíc jsme o jedno utkání prodloužili vítěznou sérii," pronesl Salay.

Jeden z hlavních aspirantů na celkové prvenství se ale proti Dukle na tři body pořádně nadřel. „Hra nebyla ideální. Chyběl nám lepší pohyb. Na tom se ale podepsaly fotbalové tréninky," našel příčinu Salay. „Někteří se nemohli pořádně rozběhnout. Třeba Kupčík přišel až během utkání," pokračoval. „Navíc Dukla pozorně brání. Nejsou to třeba Dubňany, které se snaží s námi hrát otevřenou partii," dodal.

Na únavu žehrali i poražení. „V poslední době je to hodně náročné. Třeba před zápasem s Black Cats jsme s Rohatcem odehráli utkání zimního turnaje ve Veselí nad Moravou a na přesun do Lužic, kde se futsalové utkání hrálo, jsme měli čtyřicet minut. Dneska jsme zase absolvovali náročný trénink. Síly ubývají, což bylo znát," řekl kapitán Dukly a stoper rohateckého Slavoje Radek Ščevík.

V prvním poločase si oba týmy vytvořily několik slibných příležitostí, ale v koncovce se hráči spíše hledali. Gól nedal Kotásek ani Ščevík, Frolec zase orazítkoval tyč. Na druhé straně před brankou protivníka selhali Šebesta, Sloboda nebo Duchoslav.

Bezbrankový stav vydržel osmadvacet minut. Pak si Sloboda narazil míč s Filipem Pochylým a přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre. „Byl to klíčový okamžik," pronesl Salay.

S ním souhlasil i Ščevík. „Rozhodla první branka soupeře. Druhý gól totiž padl do naší otevřené obrany," řekl zkušený fotbalista.

Na 2:0 zvýšil Kupčík. Stoper Mutěnic nejprve obral ve středu hřiště o míč Bartyzala, pak si narazil balon s Pochylým a povedenou akci zakončil dorážkou do odkryté branky.

Dukla se snažila zápas alespoň zdramatizovat. Ve 47. minutě si vyžádala hostující střídačka oddechový čas. Ani time-out porážku neodvrátil. Gól Kotáska přišel pozdě. Dukla už na vyrovnání nedosáhla.

„Výsledek je pro nás nespravedlivý. Podle mě to byl spíš remízový zápas. Trenérovi jsem před utkáním říkal, že to bude o jediném gólu, což se bohužel potvrdilo," posteskl si Ščevík.

Toho mrzely především zahozené tutovky a nevyužité přečíslení dva na jednoho. „Porážku jsme si zavinili naší neschopností dát gól sami. Euroroma totiž byla k poražení. Chyběl nám střelec jako je Baťa," dodala opora Dukly.

Okresní přebor, 15. kolo 

Euroroma Hodonín – Dukla Hodonín 2:1 (0:0)

Branky: 29. Mario Sloboda, 44. Lubomír Kupčík – 50. Pavel Kotásek

Rozhodčí: Bušek, Drdla

Žluté karty: Salay – Bidmon

Diváci: 30

Euroroma: Žigo – Vacenovský, F. Pochylý, Duchoslav, Sloboda, Kupčík, Salay, Šebesta.

Dukla: Kůřil – Ščevík, Vanda, Bidmon, Brablc, Bartyzal, Frolec, Ševčík, Kotásek.