„Veliké poděkování a respekt patří všem, kteří připravili dnešní hodonínský večer. Přijeli fanoušci z Brna i Otrokovic a atmosféra byla perfektní. Herně jsme dominovali, vytvářeli jsme si dostatek nebezpečných situací a relativně slušně jsme zvládli i obranou fázi," řekl trenér Brna Jan Kadlec.

Bulldogs zápas před 752 diváky rozhodli už po dvou třetinách, kdy vedli 6:1. „Zápas se nám moc nepovedl. V první části jsme udělali velké množství individuálních chyb, které soupeř nekompromisně potrestal. Utkání jsme nechtěli vzdát. Hráli jsme na dvě lajny, snažili jsme se hodně napadat, byli jsme aktivní, ale nepodařilo se nám dát kontaktní góly a opět jsme inkasovali. Brno bylo lepší na míčku a využilo všechny své šance," zhodnotil nevšední duel otrokovický trenér Karel Ševčík.

Celku ze Zlínska k dalším bodům nepomohly dvě trefy Martina Krchňáčka ani gól Pavla Jurčíka. „Výsledek je jednoznačný. Udělali jsme spoustu chyb, byli jsme individuálně špatní," hlesl nejlepší hráč Panthers.

Jurčíka stejně jako zbytek poraženého týmu nepříznivý výsledek mrzel. Organizaci, skvělou kulisu i prostředí si ovšem pochvaloval. „Já si Hodonín pamatuji ještě z mládežnických kategorii, dříve jsem tady hrával. Sportovní hala je tady nová a krásná, takže nebyl problém se aklimatizovat," řekl Jurčík.

Vysoká návštěva ho nepřekvapila. „Zápas měl ze strany pořadatelů velmi dobrou propagaci. Atmosféra byla super. Kluby pořádaly výjezdy fanoušků, oba tábory se překřikovaly," uvedl otrokovický forvard.

Pozornost hodonínských fanoušků však byla zaměřena především na útočníka Václava Černocha. Devatenáctiletý mladík s číslem třiadvacet na zádech pochází právě z pětadvaceti¬tisícového města, kde s kariérou začínal a odkud přes jiný tým Gullivers zamířil do nejvyšší soutěže. „Vstával jsem s mírnou trémou, nakonec to dopadlo dobře. Jsem rád, že se zápas odehrál právě v Hodoníně. Určitě nejsem proti tomu, aby se takovéto utkání tady někdy zopakovalo," řekl Černoch.

Mladý florbalista stejně jako v předcházejících zápasech nastoupil společně s Coufalem a Koutným v zahajovací formaci brněnských Buldoků, kteří od začátku nedělního střetnutí měli herně navrch a už v první třetině si vypracovali rozhodující tříbrankový náskok.

Kromě beka Žižky brankáře Michaljoviče překonali také kapitán Juhaňák, kanonýr Coufal a další obránce Tichý. Za Otrokovice snižoval Jurčík.

Brňané i za rozhodnutého stavu bavili natěšené fanoušky útočnou hrou a pohlednými akcemi. Buldokům se navíc dařilo proměňovat šance. Václav Černoch, který byl vyhlášen nejlepším hráčem domácího týmu, se mezi střelce nezapsal. Asistencí se však podílel na šesté brance parťáka Koutného, který se ve sledované bitvě o Moravu blýskl hattrickem. „Jsem rád, že mi to tam napadalo," usmíval se šťastný střelec.

Domácí tým nakonec Otrokovice přestřílel jasně 8:3 a v tabulce se dostal právě před nedělního soupeře na šesté místo.

Pouze o body a výsledek ale v Hodoníně nešlo. Šéf nově vzniklého florbalového klubu Jiří Wagner bral duel jako skvělou reklamu a propagaci oblíbeného kolektivního halového sportu. „Jsem moc rád, že se mi po několika letech podařilo dohodnout s prezidentem brněnského klubu Miroslavem Mikšlem a dostat Superligu do Hodonína. Věřím, že se z utkání stane tradice. Je to pro nás velmi prestižní záležitost," prohlásil hlavní organizátor utkání a předseda oddílu Florbal Hodonín Jiří Wagner, který nedělní střetnutí hodnotil pozitivně. „První pocity super. Hlavně pro děti a jejcih rodiče to byl perfektní zážitek," uvedl Wagner.

Pořadatelé superligového utkání připravili pro fanoušky bohatý doprovodný program. V hale nechyběla soutěž o ceny, fotokoutek, autogramiáda s brněnským maskotem nebo třeba buldočí fanshop. Součástí zápasu byla autogramiáda hráčů nebo focení s trofejí pro vítěze mužského superfinále.

Tipsport superliga, 12. kolo

itelligence Bulldogs Brno – HU-FA Panhers Otrokovice 8:3 (4:1, 2:0, 2:2)

hráno v Hodoníně

Branky: 33., 40. a 60. Jiří Koutný, 4. Josef Žižka, 8. Jiří Juhaňák, 16. David Coufal, 20. Milan Tichý, 42. Vít Hrubý – 42. a 59. Martin Krchňáček, 11. Pavel Jurčík

Rozhodčí: Nábělek – Štengl

Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1

Diváci: 752

Brno: Sekanina – Jalový, Kadlec, Tichý, Surkoš, Kladivo, Bauer, Žižka, Nonn – Černoch, Koutný, Coufal – Juhaňák, Alkki, Hrubý – Sládeček, Mendrek, Křiva – Grlický

Otrokovice: Michaljovič – Ťopek, Vyoral, Koníček, Kostka, Mich. Nagy, Szweda – Sovják, Olbert, Zapletal – Jurčík, Čevela, Mar. Nagy – Rozumek, Volek, Petřík – Krchňáček. Trenér: Ševčík