Souboj obran, kterým kralovali oba brankáři, rozhodla situace ze 44. minutě. Po nenápadné akci se míč dostal k Vacenovskému. Jeho prudká přízemní rána skončila v síti za bezmocným brankářem Ivičičem. Než se Černé kočky probraly, zasadil jim druhý úder Marián Švrček.

Kouč Cosmopolitanu Robert Kolínek zareagoval na nepříznivý vývoj oddechovým časem. Zkušený lodivod odvolal Ivičiče na lavičku a do pole poslal pátého hráče. Ani při hře bez brankáře však Černé Kočky nedokázaly skórovat.

„Pokud netrefíme branku, tak nemůžeme dát ani gól. Určitě to nebylo pouze v Lupačovi. Spíše jsme se v koncovce trápili," uvedl kouč poraženého celku Robert Kolínek. Hráči Black Cats udělali z kapitána Euroromy opravdu hrdinu. „Dnes jsem to měl jednodušší, protože v zápase moc šancí nebylo," bránila se hvězda zápasu Michal Lupač. Ten je právem považován za nejlepšího futsalového gólmana na Hodonínsku. „Věděl jsem, že mu gól nedají," pravil po zápase Lupačův spoluhráč Emil Salay, který do střetnutí vůbec nezasáhl.

Lupač se vyznamenal především v závěru první půle, kdy Cosmopolitan zahrával dva desetimetrové kopy po sobě. Hráči Black Cats to však zkušenému brankáři značně ulehčili. První exekutor, Marek Demjanovič, mířil vedle, druhý střelec Petr Dobeš pálil téměř doprostřed branky.

„Kdyby to Demjanovič trefil do víka, tak neudělám vůbec nic. Při tom druhém pokusu už jsem to měl jednodušší, přece jenom mířil protihráč do mě," řekl Lupač. „Pro nás to byly rozhodující chvíle. Kdybychom aspoň jeden pokus proměnili, mohl se zápas vyvíjet jinak," míní Kolínek.

V prvním poločase toho k vidění jinak moc nebylo. Oba týmy poctivě bránily a soupeře do vážnějších příležitostí nepouštěly. Co nezachytili obránci, to zneškodnili pozorní brankáři. Většina pokusů šla ale stejně mimo.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po změně stran. I když Euroroma byla ve druhém poločase o něco odvážnější, dvě stovky diváků se na tribuně sportovní haly docela nudily.

„Nebyl to moc pohledný futsal. Diváci se asi moc nebavili. K vidění byla spíše taktická bitva. Zápas nakonec rozhodl první gól, který dal soupeř. My jsme se za padesát minut k pořádnému zakončení nedostali," pravil Kolínek.

Se slovy soupeře souhlasil i Lupač. „Byla to až moc vyhrocené a takticky svázané. Možná tomu trochu svými nepřesnými verdikty pomohli i rozhodčí. Ale to se dalo v takovém utkání očekávat," řekl gólman Euroromy

„Diváci toho moc neviděli. Ale jelikož máme větší koule, tak jsme vyhráli," přidal s úsměvem.

Klíčový okamžik přišel necelých šest minut před koncem vyrovnaného duelu. Proti ráně Vacenovského byl Ivičič bez šance. Gólman Black Cats pak nedokázal zabránit ve skórování ani Švrčkovi.

V té době však musely hrát Černé kočky obezřetně, neboť do poloviny druhé půle měly na svém kontě pět faulů. „S nimi se hrálo špatně," přiznal Kolínek. Ten v závěru sáhl ke hře bez brankáře. Ani power play však Cosmopolitanu nevyšla podle představ. Aktivní Demjanovič mířil dvakrát z dobrých pozic nepřesně.

„I přes prohru jsme úplně v klidu. Poděkovat musíme hlavně divákům, kteří si našli do haly cestu. Škoda jen, že nepadlo více gólů," prohlásil Kolínek.

Zatímco na druhé Black Cats se bodově dotáhli New Stars i Oranjes Dubňany, Euroroma už má na čele přeboru šestibodový náskok. „Hlavní je, že jsme soupeři utekli," radoval se Lupač. I on však ví, že klíčové souboje teprve přijdou.

Okresní přebor ve futsale, 7. kolo

Euroroma Hodonín – Cosmopolitan Black Cats 2:0 (0:0).

Branky: 44. Tomáš Vacenovský, 46. Marián Švrček.

Rozhodčí: Bušek, Čápek. Žlutá karta: Petr Šturma (Black Cats).

Diváci: 200.

Euroroma: Lupač – T. Pochylý, Vacenovský, F. Pochylý, Šebesta – T. Dobeš, Štěpanovský, Bureš, Švrček – Duchoslav.

Black Cats: Ivičič (Myšák) – Herůfek, Demjanovič, Doležal, Hesek – Linhart, P. Dobeš, P. Šturma, Z. Šturma.

Další výsledky 7. kola: Oranjes Dubňany – Legendy Dubňany 8:1 (5:0), Knights Veselí nad Moravou – BH Svatobořice-Mistřín 7:3 (4:2), Dukla Hodonín – New Stars Hodonín 2:13 (1:4), Kvasaco Vacenovice – Futsal Strážnice 9:5.

1. Euroroma 7 0 0 61:10 21
2. Black Cats 5 0 2 64:19 15
3. New Stars 5 0 2 59:29 15
4. Oranjes 5 0 2 32:21 15
5. Vacenovice 4 0 3 34:35 12
6. Knights Veselí 3 0 4 31:47 9
7. Strážnice 3 0 4 30:40 9
8. Svatobořice 3 0 4 27:38 9
9. Legendy 0 0 7 12:50 0
10. FK Dukla 0 0 7 9:70 0