Od té doby se dost věcí změnilo, až na tu, že se tancem pořád živí. „Naše kurzy se nestaly masově navštěvované, když si však lidé hledali něco na internetu, narazili na StarDance, což je k nám možná přivedlo," přiznává Gatěková.

Profesionální lektorku, tanečnici a choreografku o víkendu čeká v kolumbijském Cali jeden z vrcholů závodní kariéry. Bude na Světových hrách při premiéře salsy. „Věnujeme se jí přibližně tři roky. Oproti soutěžím v latinsko-amerických tancích, ke kterým tíhnu odmala, se soutěží místo pěti v jednom tanci. Je to příjemnější, protože se v tréninku zaměřujeme jen na salsu," povídá Gatěková, která se za svým tanečním partnerem Jakubem Mazůchem přestěhovala do Ostravy.

Světových her se zúčastnila už před osmi lety v německém Duisburgu ještě v soutěži latinskoamerických tanců. „S tehdejším partnerem se nám příliš nevedlo, raději jsem naše výkony zapomněla. Pro každý pár účast na takové akci znamená úspěch a jsem moc ráda, že budeme na Světových hrách jako první český pár soutěžit v salse," těší sedmadvacetiletou odchovanku klubu Classic Hodonín.

Mazůch s Gatěkovou tvoří pár nejvyšší mezinárodní třídy v latinskoame­rických tancích, třikrát vyhráli domácí šampionát v salse, dostali se i do finále mistrovství světa i Evropy. V Cali čekají velkou konkurenci. „Každou zemi reprezentuje jeden pár, na zlato určitě pomýšlí Italové a domácí, kteří platí za úplnou špičku," vypočítává.

O Kolumbii před odletem moc nevěděla. „Jen to, co jsem si rychle vyčetla na internetu. Hlavní město je Bogotá, měna peso a panují tam nepokoje mezi povstalci a vojáky," sype ze sebe Gatěková.

Kvůli organizování kurzů a veřejných tréninků už na vlastní přípravu nemá moc času. „Snažíme se tancovat aspoň dvě hodiny denně, ale na soustředění trénujeme až osm hodin denně," uzavírá Gatěková.