Nedávná překvapivá mistryně republiky podle reprezentačního kouče dostane šanci na úkor starších hráček. „Nevím, jestli to mám prozrazovat, ale s trenérem jsme domluvení. Ve skupině se už nemůžeme dostat na první dvě místa, takže asi i proto si zahraju já," tvrdí hráčka Hodonína, které k dalším reprezentačním startům výrazně pomohl semifinálový triumf proti české jedničce Vacenovské a výhra ve finále nad dvojkou Renátou Štrbíkovou.

„Vlastně jsem ještě své vítězství neoslavila. Hned jsem jela na další zápasy. Snad příští týden," doufá dvaadvacetiletá pravoruká hráčka.

Za národní tým už startovala i na mistrovství Evropy. Úterní start jí ale trochu nervozity připraví. „Asi tam bude. I proto, že se hraje v Hodoníně, kde jsme ještě nevyhrály. Snad to prokletí zlomíme," hlásí Matelová, která si z nedávného republikového šampionátu odnesla také stříbro ze čtyřhry.

„Taky mi přišla obrovská spousta gratulací. I od lidí, které neznám," směje se.

Známé tváře v úterý naopak zřejmě uvidí při utkáních v hledišti. „Toho si nesmím vůbec všímat. Musím se soustředit výhradně na zápasy," vyhlašuje odhodlaně.

V dresu Anglie nenastoupí žádná naturalizovaná cizinka z východní Asie. Jde výhradně o rodilé „ostrovanky". „Jsme rozhodně favoritky. Když budeme hrát standardně, musíme vyhrát," doufá talentovaná hráčka, která si už vyzkoušela i druhou německou bundesligu v dresu Darmstadtu.