Třiadvacetiletá hráčka v minulé sezoně působila v rodné Karviné, předtím ale dva roky oblékala barvy ostravské Poruby. „Měla jsem však špatnou rodinnou příhodu, takže jsem se musela vrátit zpět od Karviné,“ přiznává sympatická házenkářka.

I když si minulou sezonu ve druhé lize společně s kamarádkami užívala, ambice a touha po návratu do nejvyšší soutěže byly větší. „Hrát za Karvinou byla hlavně zábava. Tam jsem chytila druhou mízu,“ tvrdí Poláchová.

Levá spojka se ale možná trochu překvapivě nevrátila zpět do Ostravy, ale za nový klub si vybrala ambiciózní Hodonín. Celek ze Slovácka dvakrát po sobě opanoval svoji soutěž a z druhé ligy se probjoval až mezi ženskou česko-slovenskou elitu. „Dostala jsem dobré podmínky. Navíc mě interliga, ve které jsem před dvěma lety skončila, znovu lákala. Tehdy to pro mě byla cenná zkušenost, tak jsem ji chtěla okusit znovu,“ líčí Poláchová.

Hodonínské házenkářky za sebou mají třídenní kondiční soustředění, které absolvovaly ve Zlatnické dolině nedaleko Skalice.
Hodonínské házenkářky se za soupeřkami vydaly do Maďarska

Šikovná házenkářka toho dříve o Hodonínu mnoho nevěděla. Nyní tam bydlí i pracuje. „Slyšela jsem pouze, že je tady super kolektiv, což se mi taky potvrdilo. Jsem tady spokojená,“ přiznává Poláchová.

Ani rodina ji od angažmá na jihu Moravy nezrazovala. Naopak, maminka ji nový klub schválila. „Vždycky mě podporovala, takže problém, že jsem v Hodoníně, neměla,“ culí se posila.

Nyní má Poláchová, která platí za velký talent karvinské házené, za sebou spoustu tréninků, kondiční soustředění i přípravný duel v Rakousku. Ve čtvrtek zase s týmem odcestovala do Maďarska, kde svěřenkyně trenéra Reného Gärtnera absolvují několikadenní herní kemp. „Přípravu hodnotím pozitivně. Trénovalo nás celkem dost, nikdo se nezranil. Všechno bylo fajn,“ říká.

Hodonínské házenkářky v úvodním přípravném zápase zdolaly rakouský Eggenburg 38:23, bývalá hráčka Poruby ale z výsledku žádnou vědu nedělá. Ambice nováčka jsou stále skromné. „Chci, aby nám vyšel vstup do sezony, a aby se nám dařilo,“ přeje si Poláchová.

Ani soukromá přání nejsou nesplnitelná. „Chci přežít sezonu bez zranění,“ směje se třiadvacetiletá spojka, která se chce v kariéře posunout zase o něco dál.

Hodonínský obránce Marek Haloda (na snímku) se asistencí podílel na vítězné brance Erika Hložánka. Drtiči zdolali Moravské Budějovice 6:1.
Jasná výhra na úvod přípravy. Drtiči deklasovali Moravské Budějovice 6:1

V Rakousku se Poláchová blýskla čtyřmi brankami. Na palubovce si navíc skvěle vyhověla s Kalinovou i Gärtnerovou. Spolupráci mladých hráček ocenil i hodonínský kouč, který ovšem taktické záměry se svěřenkyněmi ještě důkladně neprobíral. „Zatím je tajemství, co ode mě očekává,“ říká s úsměvem blonďatá sportovkyně.

Dobrou náladu házenkářce nepokazí ani blížící se interligový start. Nováček z Hodonína totiž hned na úvod sezony vyrazí na východ Slovenska, kde se nejprve postaví mistru z Michalovcí a o den později vyzve Prešov. „Jsme tvrdé holky. My se nebojíme,“ vzkazuje protivníkům Poláchová.

Ta už naopak vyhlíží sobotu 28. října. Právě v Den vzniku Českoslovenka slovácký celek hostí ve sportovní hale TEZA Porubu. Souboj dvou moravských rivalů bude mít nejen pro Poláchovou, ale i Adamíkovou pořádně pikantní příchuť. „Už jsem se dívala do kalendáře, kdy spolu hrajeme. Bude to pro mě velmi speciální zápas,“ těší se Poláchová.