„Do nového klubu se těším. Duslo bylo v této sezoně třetí ve WHIL, aktuálně bojuje v národním finále s Michalovcemi o titul a věřím, že i v příštím ročníku bude míst nejvyšší ambice,“ říká Vargová.

Čtyřiadvacetiletá hráčka, která může nastoupit na levé nebo střední spojce, na nabídku Šaľy kývla s několika důvodů. „Mám to blízko a nemusím tolik cestovat. Navíc v klubu potkám několik bývalých spoluhráček. Kromě toho mám před sebou dva roky studia na FEM SPU v Nitře, což nyní budu moc skloubit,“ uvedla Vargová. Slovenská kanonýrka se s novým zaměstnavatelem dohodla na roční smlouvě.

Vargová se v Šaľe potká také s trenérem Michalem Lukačínem, který v minulosti dovedl házenkářky Veselí nad Moravou k prvnímu mistrovskému titulu. Předtím vysoká střelkyně působila v rodné Nitře nebo Partizánském. Další sezona bude její osmá ve společné česko-slovenské soutěži.

Házenkářky Veselí nad Moravou (v modrých dresech) se s věrnými fanoušky i letošní sezonou rozloučily domácí výhrou nad Zlínem 28:25.
Házenkářky Veselí zakončily sezonu domácí výhrou nad Zlínem

Dres Dusla v minulosti oblékala také její maminka Mária Vargová, která hrála za Šaľu v sezoně 1989/1990. Tehdy slovenský tým pod vedením trenéra Baka získal první federální titul.

Zatímco vedení Dusla může v klidu připravovat tým na další ročník, veselští funkcionáři zatím na vyjádření svazových činovníků ohledně setrvání v interlize čekají. „O nejvyšší soutěž zájem máme. Poslali jsme přihlášku a uvidíme, jak rozhodne exekutiva svazu,“ říká sekretář Veselí nad Moravou Vlastimil Procházka.

Podle informací Hodonínského deníku by mělo být definitivně jasno až na začátku června, kdy je na programu pravidelné setkání zástupců interligových klubů.