Hodonínský kouč Milan Adi se po sobotní porážce na nic nevymlouval. Mladý trenér ocenil především výkon soupeře.

„Bylo vidět, že hrajeme s prvním týmem tabulky, který byl celý zápas lepší. Havlíčkův Brod má zkušený tým. Byl to jiný zápas, než když jsme s ním hráli poprvé a prohráli o gól," uvedl rodák z východního Slovenska, kterému k lepšímu výsledku nepomohla ani změna v sestavě.

„Chtěl jsem, aby Přikrylová střídala do obrany. Chtěl jsem ji donutit k tomu, aby makala i dozadu. Tím, že musela střídat, musela zrychlit i pohyb," řekl Adi.

Přikrylová sice vstřelila v utkání šest branek, ale v bránění klíčových hráček Havlíčkova Brodu měla stejně jako další domácí hráčky rezervy. „I když nám soupeř na začátku utkání utekl na rozdíl šesti branek, tak první půle nebyla tak špatná. Dokázali jsme náskok protivníka stáhnout, ale kvůli neproměněným šancím a zbytečným chybám jsme prohráli poločas o sedm gólů," pronesl Adi.

Slovácký tým střelecky táhla především křídelnice Kováčiková, která dala devět gólů. Havlíčkův Brod má v sestavě více střelkyň, proto bylo rozhodnuto už před přestávkou.

Po změně stran navíc hostující hráčky svůj náskok ještě navýšily a nakonec vyhrály rozdílem třídy.

„Ve druhé půli už holky nedodržovaly taktické pokyny. Ne že by nechtěly, ale prostě fyzicky na to neměly. V závěru jsme odpadli a konec vypustili. Kvůli tomu byla porážka tak vysoká," pravil Adi.

Ten postrádal o víkendu spojku Simonu Višňovskou. Právě její góly Hodonínu hodně chyběly. Kouč Adi však zůstal nad věcí.

„Nevyhráli bychom ani s Višňovskou, která si doma na Slovensku plnila rodinné povinnosti a šla na svatbu. Třeba by dala pár branek navíc, ale porážku by neodvrátila," byl přesvědčen slovenský kormidelník, který našel v absenci Višňovské i pozitiva.

„Musíme se naučit hrát i bez ní. Pokud si každá z děvčat bude v obraně či útoku plnit své povinnosti, tak můžeme zápasy začít vyhrávat," řekl. „Nejvíc nám chybí trénink a kondice," dodal.

2. liga žen 

HK Hodonín – Jiskra Havlíčkův Brod 19:34 (10:17)

Nejvíce branek: Kováčiková 9, Přikrylová 6 – Brožová 7, Satrapová, Jůzová a Dubnová 5.

Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Diváci: 40.

HK Hodonín: Čižmářová, Šutovská – Ivičičová 1, Furyová 1, Kováčiková 9, Kučerová, Vozdková, Přikrylová 6, Jastrábová, Ožvoldíková, Ringerová 1, Dudová, Bekešová 1.