Teď už se nemusejí ohlížet na další výsledky a ostatní týmy. Pokud zvládnou i zbývajících šest utkání, budou na konci sezony slavit vytoužený postup do vyšší soutěže. 
A mohou si dovolit i prohrát. „Každá hráčka si hrábla na dno, což bylo úžasné. Tato výhra pro nás má cenu zlata. Toto pustit, to už by byl velký hřích," prohlásil hostující trenér Antonín Střelec.

Hodonínu se vyplatila pečlivá příprava i dohoda s interligovým Zlínem.

Dres slováckého celku totiž kromě kanonýrky Birkušové, jež od ledna hostuje právě na Valašsku, poprvé navlékly 
i Kateřina Novotná s Veronikou Andrýskovou. „Holky nám určitě pomohly, ale skvěle zahrály i tradiční opory. Téměř bezchybný výkon podaly Višňovská s Kováčikovou. Pospíšilová byla stoprocentní v zakončení a navíc vzadu odvedla spoustu černé práce," pochválil známé svěřenkyně Střelec, kterému však v úvodu střetnutí nebylo moc dobře.

Hodonín totiž brzy prohrával 1:5 a zkušený kouč si raději vzal oddechový čas, aby nervózní hráčky zklidnil a přehodil sestavu. Zkušený kouč dokonce obětoval rychlonohou křídelnici Kováčikovou, která si tentokrát plnila především defenzivní úkoly. „Hlavně díky ní jsme rozbili Ivančicím útok a začali náskok soupeře stahovat. Navíc pokryla střelkyni Vaškovou," pravil Střelec.

O důležité branky se podělily jiné hráčky ve žlutém dresu. Góly však nestřílela pouze Birkušová, ale i juniorka Kalinová, pivotka Pospíšilová nebo spojka Budayová.

„Tým neskutečně dřel, ale nemohli jsme se dlouho chytit. Nedařilo se Birkušové, každý se s tím ale pral. Velmi důležité bylo, že jsme proměňovali sedmičky a v brance se chytla Blažková, která nahradila Čižmářovou," pronesl Střelec.

Ten moc dobře věděl, že výměna gólmanek je velkou loterií. „Iveta měsíc nechytala, ale zavřela branku, a nám tah vyšel," radoval se bývalý kouč Kunovic či Slavie Praha.

Hostům pomohly i oddechové časy. Slovácký celek po nich pomalu nabíral sílu a postupně ukrajoval z náskoku protivníka.

Hodonínské hráčky zrychlily hru, přidaly na důrazu a hlavně na přesnosti střelby. Výsledkem byl zasloužený obrat ve skóre.

Střelcova parta se poprvé dostala do vedení ve 24. minutě. Od té chvíle už náskok nepustila. První poločas Hodonín vyhrál rozdílem čtyř branek. „Poločasová taktika byla jednoznačná. Chtěli jsme přežít patnáct minut druhé půle a potom to hrát hlavou," řekl Střelec.

Jeho tým měl zápas dlouho pod kontrolou, ale závěr se proměnil v drama. Domácí házenkářky na konci střetnutí využily zaváhání a nervozitu hostů a několika góly se dostaly zpět do hry. „Dostali jsme se pod obrovský tlak Ivančic, které dvě minuty před koncem stáhly náš náskok na jediný gól," pravil Střelec. Domácímu týmu v těžkých chvílích pomáhali i hluční fanoušci. „Byla takřka plná hala, do toho tři bubeníci. Moc toho slyšet nebylo, ale my jsme byli s holkami domluvení, takže stačily posunky," řekl Střelec.

Hodonín ale napínavou koncovku především zásluhou zkušené střelkyně Budayové zvládl.

Triumf Hodonína, kterého do Ivančic přijela podpořit i skupinka příznivců, pečetila Kováčiková. „Moc dobře jsme věděli, že kdo zápas vyhraje, tak má otevřené dveře do první ligy," prohlásil hodonínský kouč. „Ke dvěma bodům nám pomohly těžké přípravné zápasy. Dobře jsme načasovali formu. Jsem rád, že jsme těžké utkání takto zvládli," přidal.

Ambiciózní tým má před sebou závěrečných pět duelů. „Ze tří těžkých zápasů potřebujeme jeden vyhrát," ví Střelec.

Házená, 2. liga žen

HK Ivančice – HK Hodonín 25:27 (12:16)

Nejvíce branek: Hájková 5, M. Marková a Ganzerová 4 – Birkušová 10/3, Budayová 4

Rozhodčí: Hanák, Pavlíček

Vyloučení: 2/2

Branky ze sedmimetrových hodů: 1/6

Diváci: 102

Ivančice: Tovaryšová, Cvingráfová – Janoušková 1, Leschingerová 2/1, L. Marková 2, M. Marková 4, Ganzerová 4, Makovičková 1, Pánková, Kavalírová, Hegrová 2, Hájková 5, Vašková 3, Šimoníková 1

Hodonín: Čižmářová, Blažková, R. Krajčová – Ivičičová, Novotná 2, Kováčiková 3, Jastrábová, Andrýsková, Pospíšilová 3, Kalinová 3/3, Birkušová 10/3, Višňovská 3, Budayová 4