Mladou hráčku, která začínala s házenou ve městě Modra, na začátku letní přípravy limitovaly zdravotní problémy. Nyní už je sympatická sportovkyně fit a bez problémů absolvuje všechny běhy a cvičení. „Už je to lepší,“ přiznává Valovičová.

Devatenáctiletá spojka je společně s o rok starší Terezu Divílkovou z Otrokovic novou tváří ve veselském celku. „Tým se trochu omladil. Ještě by to chtělo někoho staršího,“ myslí si pivotka Nikola Vinklárková.

Jedna z nejzkušenějších veselských házenkářek ovšem zůstává i po odchodu Slovenek Vargové, Pastorkové a Sedláčkové pozitivní. „Myslím si, že pořád máme slušný kádr a že hra i výsledky budou dobré,“ říká Vinklárková.

Fotbalisté divizního Bzence přehráli ve středečním přípravném zápase Spartu Brno 4:1. V sestavě Slovanu byl i krajní bek Jan Mokrý (na snímku).
Bzenec získal mladíky z Hodonína. V přípravě zdolal Spartu Brno

Družstvu zatím chybí brankářka Jana Vašulková a spojka Nikoleta Krokavecová. „Obě hráčky jsou po operaci a k týmu se připojí později,“ informuje sekretář klubu Vlastimil Procházka.

Panenky na rozdíl od týmů, které čekají boje v pohárové Evropě, zahájily přípravu o něco později. První trénink panenky absolvovaly pod vedením kouče Ľuboše Hudáka až v pondělí 17. července. Hráčky tak za sebou mají teprve dva týdny neoblíbeného letního drilu. Veselanky nejvíce času strávily v hale, parku nebo v posilovně. „Makáme, je to dobré,“ usmívá se Vinklárková.

Příjemným zpestřením náročného období je krátké soustředění na chatě Radost ve Vřesovicích, kam se hráčky Veselí přesunuly ve čtvrtek odpoledne. Prostředí Chřibů si užijí až do neděle. „Jsem ráda, že alespoň na chvíli vypadnu z domu,“ směje se Vinklárková. „Tady je člověk v jiném prostředí. S holkami to aspoň trochu stmelíme,“ dodala.

Hodonínští veslaři mají za sebou povedené období. Členové jihomoravského klubu, který letos slaví výročí sto deseti let od svého založení, uspěli na domácím závodě i mistrovství republiky.
Veslař Baldrián skončil druhý ve skifu, Rédr proháněl Synka