Úvodní tréninkovou jednotku absolvovalo dvanáct házenkářek. Novými tvářemi jsou Dominika Valovičová z Bratislavy a Tereza Divílková z Otrokovic. „V obou případech jde o mladé hráčky, které hrají na postu spojku. Dominika má letos devatenáct a Tereza dvacet let,“ informuje na klubovém webu trenér SHK Veselí nad Moravou Ľuboš Hudák.

Známý slovenský kouč má vyhlédnuté další posily. Vedení klubu ovšem o příchodu křídelnice a pivotky stále jedná, takže Hudák zatím spíše počítá ztráty.

V minulé sezoně hrálo za Veselí hned pět slovenských házenkářek, na prvním tréninku se však neobjevila ni jedna ze zahraničních hráček. Na jihu Moravy skončila brankářka Kristina Sedláčková a Jasmínka Vargová, pivotka Kristina Pastorková zase nečekaně dala přednost Trenčínu. „U Jasmínky a Kristiny Sedláčkové šlo o předem očekávané odchody, o Pastorkové jsem se dozvěděl z článku na facebooku,“ kroutí hlavou Hudák.

Mutěnický trenér Petr Zemánek dává v letní přípravě šanci i šikovným dorostencům. Na snímku je Patrik Lamáček.
Mutěnice těsně podlehly Líšni. Zápas rozhodl Krejčíř

Kanonýrka Mária Olšovská se k týmu připojila až v úterý 18. července, další slovenská spojka Nikoleta Krokavecová je po operaci ramene, takže začne sezonu později. „V každém případě s oběma počítám,“ tvrdí kouč Veselí.

V úvodu přípravy bude panenkám scházet také mladá brankářka Jana Vašulková. Juniorská reprezentantka je po operaci nohy a k týmu se připojí později. „Jak ji to zdraví dovolí,“ říká Hudák.
Známý slovenský odborník dá v letní přestávce příležitost i šikovným dorostenkám. O místo v kádru zabojují sestry Kateřina a Alžběta Klimešovy, které hrají na spojce, nebo talentovaná brankářka Adéla Hřebejková.

I když na začátku přípravy panovalo na Slovácku úmorné vedro, sympatické sportovkyně zvládaly neoblíbenou část přípravy většinou s úsměvem na rtu. „Máme klasický začátek sezony. V první fázi se zaměříme na fyzickou a silovou přípravu. Půjde nám hlavně o dynamiku a výbušnost. Postupem času se zaměříme na herní činnosti,“ prozrazuje Hudák.

První přípravné zápasy jsou na programu v polovině srpna. „Máme už domluvené některé zápasy. Já však věřím, že odehrajeme už něco i dřív,“ uzavírá veselský kouč.

Zkušený obránce Pavel Mojžíš se stal už šestou letní posilou Drtičů. Zlínský odchovanec ve své kariéře odehrál 650 utkání v české nejvyšší soutěži, mezi největší úspěchy řadí účast ve finále extraligy v sezoně 1998/1999 a dva tituly z polské nejvyšší sout
Do Hodonína přišly zkušenosti. Drtiči získali beka Mojžíše