Když hledali hodonínští funkcionáři jedničku pro extraligové mužstvo před rokem, tak to byla trefa do černého. Patrik Klos měl sice pomalejší rozjezd, ale ve druhé polovině sezony podával fantastické výkony a především jeho zásluhou postoupili hodonínští muži poprvé v historii do play-off. Příští sezonu však už odehraje v Ostravě, kde bydlí. „Dojíždění hrálo při mém rozhodování důležitou roli," přiznal Patrik Klos, bývalý mistr Evropy v soutěži kadetských družstev.

Při Evropském poháru dostala šanci teprve sedmnáctiletá Linda Záděrová. Trenérovi se za důvěru odměnila třemi výhrami.
Hodoňanky skončily ne Evropském poháru ve čtvrtfinále. Dál je nepustil Novi Sad

Místo něj nyní přichází shodou okolností také někdejší evropský šampion v kadetské kategorii, ale ve čtyřhře. U Davida Štěpánka je to ovšem trochu příběh pro pamětníky, protože ostřílený veterán letos slaví padesátku. „David k nám přichází jako náhrada za Patrika Klose. Je spjatý s Havlíčkovým Brodem, kde působí také jako trenér, ale poslední sezonu odehrál za Cheb, s nímž obhájce titulu úzce spolupracuje,“ uvedl hodonínský trenér Jaroslav Mikeska.

Mělo by se opravdu jednat o rovnocennou náhradu, protože v žebříčku úspěšnosti hráčů po základní části extraligy skončili letos hned za sebou. Klos byl jedenáctý s procentuální úspěšností 53,57 a Štěpánek skončil o jednu příčku před ním s bilancí 54,55 %.

Zbytek úspěšného hodonínského celku by měl zůstat v příští sezoně stejný. „Zůstat by měli Saša Tymofejev i Michal Kadlček. O talentovaném Štěpánu Brhelovi ještě jednáme s Havlíčkovým Brodem. Zatím to ale vypadá tak, že v extralize by měl nadále hrát za nás a trénovat bude nejspíš střídavě u nich a u nás,“ doplňuje Mikeska, jehož nyní čeká vyvrcholení play-off s ženským týmem SKST Stavoimpex Hodonín, který rovněž koučuje.