Dalším úkolem kouče Jána Medveckého bude zapracování mladých hráček do prvního týmu. „Chceme dát šanci dalších odchovankyním. Ať se pomalu začínají mezi ženami prosazovat," pronesl Brhel.

Hodonín v létě opustily dvě hráčky. Jednička minulé sezony Hana Matelová se po roce vrátila zpět do Německa, kde bude v bundeslize oblékat dres Bingenu. V tamním klubu se potká s reprezentační spoluhráčkou Danou Čechovou.

Ivana Pelcmanová, která si ve finále si nezahrála ani jednou, bude zase hrát v SK Dobré jako dvojka za Olesjou Stachovou.

„Odchod Matelové je pro nás velkým oslabením. Chybět nám bude i Ivča Pelcmanová, i když si myslím, že Kapounová s Kmeťovou už by mohly v některých zápasech být na její úrovni, protože v poslední době neustále trénují a na sobě pracují. Když ne letos, tak příští rok už by se měla tréninková dřina projevit," míní šéf slováckého klubu.

V Hodoníně zůstala Kateřina Pěnkavová, jíž se bok po boku postaví Lenka Harabaszová, která v roce 2012 sehrála klíčovou roli při zisku třetího mistrovského titulu Břeclavi. Nyní se tedy proti svým dřívějším spoluhráčkám postaví na druhé straně stolu.

„Jsme rádi, že jsme Lenku získali. Určitě bude hlavně v těžkých zápasech platnou hráčkou," uvedl Brhel.

Šanci dostanou i šikovné juniorky Veronika Kmeťová s Barborou Kapounovou. Stále připravená nastoupit je i veteránka Alena Vachovcová.

„Alča už se čím dál více věnuje trénování, ale aby moc neztloustla, tak ještě bude chvíli hrát," vtipkuje Brhel. „Když jsem v televizi viděl jednu Holanďanku čínského původu, která má hodně přes čtyřicet let a pořád se drží na fantastické úrovni, jsem Aleně říkám, že osmatřicet není žádný věk a že se pořád dá hrát. Když jí zdraví dovolí, tak za nás nastupovat bude," ujistil Brhel.

Hodonín potěšilo i nové nařízení svazu, že v každém mistrovském utkání musí nastoupit a celé utkání odehrát nejméně jedna hráčka české národnosti. „V české extralize by měly hrát hlavně české hráčky. Pravidlo respektujeme a pokud s ním má někdo problém, je to jeho věc, ne naše starost," říká zkušený stolně-tenisový funkcionář, který přiznává, že i v Hodoníně uvažovali nad posilou ze zahraničí. Nakonec ale z angažování drahé cizinky sešlo. „Přiklonili jsme se k tomu, aby za nás hrály české holky," řekl Brhel.

Při současné podobě přestupního řádu ale může ještě před play-off dojít k doplnění soupisek. V Česku nelze přestupovat pouze mezi 15. únorem a 15. květnem.

Na jihu Moravy ale momentálně o změnách v kádru neuvažují. České vicemistryně se soustředí na extraligový start a evropskou soutěž, do které vstoupili již v úterý. „Superligu jsme přihlásili hlavně kvůli mladým děvčatům. Proto ji nebereme nijak prestižně. Chceme, aby holky nabraly zkušenosti. Prioritou pro nás je extraliga," říká Brhel.

Superliga družstev ve stolním tenisu vstoupila do sezony 2013/2014 s novinkou, která tuto mezinárodní soutěže zachránila od zániku. Vedení Superligy zareagovalo na stále ochabující zájem klubů ze středoevropských zemí o start v této soutěži, a tak přišlo s novinkou v podobě účasti reprezentačních týmů do jednadvaceti let.

Letošního ročníku se tak zúčastní devět družstev z pěti zemí, které doplní reprezentační celek Slovenska do jednadvaceti let.

Letos se v atraktivní soutěži představí jediný zástupce České republiky. Soutěž žen si zahrají stolní tenistky SKST Mart Hodonín, které los zařadil společně s maďarským Budaörsi 2iSC a rakouským celkem LZ Linec-Froschberg do skupiny C.

„Proti Maďarkám jsme bez šance, s Lincem bychom mohli uspět. Bohužel ale Pěnkavová bude s Harabaszovou v době domácího utkání s reprezentací na soustředění před mistrovství Evropy, takže to odehrajeme s mladými hráčkami," dodal Brhel. Domácí zápas s Lincem je na programu v úterý 24. září v 18.00.