Ve sportovní hale Multiversum, kde se odveta konala, oslavila senzační postup a historický úspěch hodonínského klubu společně s hráčkami a vedením klubu i čtyřicítka věrných fanoušků, která se do Schwechatu vypravila společně s úspěšným týmem.

„Atmosféra byla trochu bouřlivější,“ usmál se předseda SKST Mart Hodonín Richard Brhel. Zástupce domácího klubu hluční příznivci Hodonína zaskočili. Nicméně atmosféra se funkcionářům SVS Ströck líbila. „Manažer rakouského klubu se nás ptal, zda skutečně naši fanoušci přijedou. U nich není zvykem, aby k nim jezdili příznivci hostujícího týmu. Domácí byli mile překvapení. Dokonce nás pozvali na Ligu mistryň. Chtějí, abychom jim přijeli fandit,“ pravil Brhel.

Ten se další návštěvě Schwechatu nebrání. „Pokud to nebude kolidovat s nějakým termínem, klidně do Rakouska přijedeme. Nabídli jsme jim, ať to hrají u nás,“ řekl Brhel.

Šéf hodonínského klubu si postupu do finále prestižní evropské superligy považuje. „Je to pro nás velký úspěch,“ říká Brhel.

Výhru slováckého celku nesnižuje ani absence čínských hráček, které překvapivě nenastoupily ani v odvetě. „Na to se nikdo nebude hrát, že za ně nehrály jejich nejlepší hráčky. To je problém soupeře, ne náš,“ řekl hodonínský funkcionář, který ale nenasazení opor nepochopil. „My jsme se o tom s šéfem rakouského celku bavili. Určitou roli v tom hrály finance, ale hlavní slovo mělo město. Ale proč nehrála třeba Dodean dvojhry, to mně hlava nebere,“ kroutil hlavou Brhel. „Mladé hráčky Rakouska prostě musejí z nějakého důvodu hrát. Přitom v základní části hrály Číňanky normálně. Byl to prostě jejich záměr,“ doplnil.

Prvý bod Hodonína zařídily Kateřina Pěnkavová s Ivanou Pelcmanovou. Hostující hráčky zdolaly ve čtyřhře domácí pár Danielu Dodean – Nicol Galitschitsch 3:2 na sety.

Druhý bod získala Alena Vachovcová, která si bez větších problémů poradila ve třech setech s Valerií Tischler. Výborným výkonem se ve Schwechatu blýskla Ivana Pelcmanová. Ta přehrála v dramatické bitvě zkušenou Valentinu Popovou 3:2 na sety.

V dalších zápasech si poradila Pěnkavová s Galitschitsch a Vachovcová nedala šanci Popové.

Na 6:0 zvyšovala Pěnkavová, která přehrála Tischler a výhru Hodonína pečetila Pelcmanová. Talentovaná stolní tenistka porazila Galitschitsch 3:0.

Parta kouče Jána Medveckého tak po jednoznačné výhře postoupila do finále superligy. V boji o celkové prvenství čeká na slovácký celek favorizovaný Linec – Froschberg, za který hraje i česká reprezentantka Iveta Vacenovská. Úvodní finálový duel je na programu 3. dubna, odveta se hraje za tři týdny. „Měli bychom začínat venku, ale v úterý nás kontaktoval šéf Lince, že by chtěl z nějakého důvodu prohodit pořadatelství. Musíme s ním spojit a domluvit se,“ řekl Brhel.

Hodonín ale nebude ve finále favoritem. „Šance je na vítězství vždycky. Zavolám Ivetě, aby nehrála. Chceme totiž vyhrát,“ říká Brhel. „Iveta má ale výtečnou formu, je k neporažení. Jinak Linec nemá příliš široký kádr. Pokud se mu někdo zraní, může mít problémy,“ přidal.

Sestava rakouského mistra je ovšem nabitá. Kromě Vacenovské hájí barvy Lince i bývalá mistryně Evropy Liu Jia, Rumunka Camelia Postoaca a Moldavanka Sofia Polcanová. Pravidelný účastník Ligy mistryň patří ve střední Evropě k nejlepším týmům. „Mezi Ligou mistryň a superligou není žádný velký rozdíl. Kromě Berlína nastoupily v obou soutěžích stejné týmy. Nejkvalitnější evropskou soutěží je ETTU cup, kde je víc týmů. Hrají tam ruské a španělské celky. Je to finančně hodně drahé, navíc za zápasy se létá,“ pronesl Brhel.

Superliga žen

2. semifinále: SVS Ströck – SKST Mart Hodonín 0:7, do finále postupuje Hodonín.

Zápasy: Pěnkavová, I. Pelcmanová – Dodean, Galitschitsch 3:0, Vachovcová – Tischler 3:0, I. Pelcmanová – Popova 3:2, Pěnkavová – Galitschitsch 3:1, Vachovcová – Popova 3:0, Pěnkavová – Tischler 3:0, I. Pelcmanová – Galitschitsch 3:0.

 

Derby s Břeclaví? Normální zápas, který nic neřeší

„Každá výhra týmu psychicky pomáhá. Každý kvalitní zápas je lepší než deset tréninků. Od derby nic neočekáváme, pro nás to bude normální zápas, který nic neřeší. Jde pouze o umístění. V základní části. V play off to bude jiné. Nám jde jen o to, zda v případném finále začneme doma nebo venku. Nikdy jsem v tom ale neviděl rozdíl. Když máte formu, vyhrajete kdekoliv. Nedělám z toho žádnou vědu.“

Předseda SKST Mart Hodonín Richard Brhel