„Holky předvedly to, co umějí. Nesvazoval jsem je ještě taktickými věcmi. Dal jsem jim volnost. Chtěl jsem, aby se ukázaly, což se povedlo. O výsledek nám až tolik nešlo,“ říká kouč HK Hodonín René Gärtner.

Jeho tým v letní přípravě neprovází žádné komplikace. Všechno funguje, tak jak má. „Jdeme podle plánu. Holky odtrénovaly to, co jsem jim nachytal,“ těší Gärtnera.

Interligový nováček si neoblíbený letní dril zpestřil třídenním kondičním soustředěním ve Zlatnické dolině, kde hráčky absolvovaly několika náročných tréninků. Formou zábavných her a soutěží však utužily také kolektiv. „Na hodnocení je brzy. Jsem ale spokojený, jak holky makaly,“ říká Gärtner.

Kouč Hodonín moc dobře ví, že až herní část ukáže, jak na to slovácký celek před startem mezinárodní ženské soutěže je.

Sedmadvacetiletý Juraj Višváder (na snímku) se stal novým hrajícím koučem futsalistů Tanga Hodonín.
Víme, že po nás každý půjde, říká nový kouč Tanga Višváder

Jihomoravanky půjdou do nové sezony minimálně se dvěma posilami. Nováčky v týmu jsou trenérova dcera Natálie, které působila ve Zlíně, a Diana Poláchová. Třiadvacetiletá házenkářka přišla do Hodonína z Karviné, kde hrála druhou ligu. V minulosti ale šikovná spojka nastupovala v Porubě.

Vedení klubu nyní shání ještě pivota. Kristýna Vlková se totiž vrátila z hostování zpět do Zlína. „Jinak žádné velké posily nesháníme. Chceme, aby interligu hrála děvčata, která si ji vybojovala,“ tvrdí Gärtner, kterého práce s poměrně mladým kádrem naplňuje. „Pro perspektivní práci je to ideální,“ pochvaluje si.

Vedle zkušených hráček Tóthové, Pospíšilové, Budaoyové nebo Birkušové vyrůstají šikovné házenkářky, které by časem mohly patřit k oporám týmu. „Počítám, že starší holky budou ty mladší korigovat a předávat jim zkušenosti,“ přikyvuje Gärtner.

Spoustu prostoru v přípravě dostanou také odchovankyně Zichová, Kalinová nebo Nováková.

Hodonínští hokejisté se od pondělí připravují na ledě. Trenéři Stanislav Beťko s Janem Prčíkem rozdělili hráče na polovinu.
Drtiči už trénují na ledě. Trenéři rozdělili hráče na dvě poloviny

Sílu Hodonína prověří hlavně maďarské celky. Slovácký celek se totiž ve čtvrtek vydal do Budapešti, kde absolvuje čtyřdenní kemp. Součástí jsou také čtyři přípravné duely. „Je to něco jiného než hrát s českými a slovenskými týmy, se kterými se utkáme v interlize. Zahraniční konfrontace je vždycky přínosná,“ tvrdí Gärtner, který dá v zahraniční šanci celému kádru. „Sestavu budeme skládat postupně,“ říká kouč.

Formu chce naladit na začátek září, kdy odstartuje další ročník ženské interligy. Hodonín čeká hned na úvod nesmírně těžký dvojzápas s Michalovcemi a Prešovem. „Určitě to nebude nic jednoduchého. Na druhé straně víme, že první kola přinášejí překvapení. Třeba to budeme my, kdo zaskočí favorita,“ uvedl Gärtner.

Hodonínské házenkářky se zvučných soupeřů nebojí. V nejvyšší soutěži ale budou letos sbírat především zkušenosti. „Vždyť některé holky hrály před dvěma lety pouze druhou ligu,“ připomíná. „Bude to pro ně skok. Já ale věřím, že ho zvládnou,“ dodává Gärtner.

Výsledek z přípravy

UHC Eggenburg - HK Hodonín 23:38

Hodonín: Nejezchlebová, Zichová – Poláchová 4, Tóthová 1, Kováčiková 6, Jadamíková, Jastrábová 2, Gärtnerová 3, Kalinová 4, Birkušová 9, Nováková 5, Višňovská 4

Nejbližší program žen HK Hodonín 10. až 12. srpna: zahraniční herní soustředění týmu žen v Budapešti
Čtvrtek 10. srpna: přípravné utkání ženy Pénzügyör SE - HK Hodonín (17.30)
Pátek 11. srpna: přípravné utkání FTC-Rail Cargo Hungaria II - HK Hodonín (11.00)
Pátek 11. srpna: přípravné utkání Érd HC II - HK Hodonín (16.00)
Sobota 12. srpna: přípravné utkání Pénzügyör SE - HK Hodonín (10.30)
Úterý 15. srpna: přípravné utkání HK Hodonín - Roomz Hotels ZV Handball Wr. Neustadt (19.00).
Neděle 20. srpna: přípravné utkání, HK Hodonín - Tecton WAT Atzgersdorf (17.00).