Hostům k lepšímu výsledku nepomohla ani Ivana Pelcmanová. Bývalá hráčka slováckého celku prohrála s Kateřinou Pěnkavovou 1:3 na sety. Závěrečný duel s Lenkou Harabaszovou se za rozhodnutého stavu nedohrál. „Je to škoda, protože jsem si zvykla na její podání a konečně mně to začalo jít. Servisy Harabaszové už dlouhé roky nemohu vybrat," uvedla po pátečním utkání Ivana Pelcmanová, která to měla společně s dalšími mladými hráčkami SK Dobré proti aspirantovi na titul nesmírně složité. „Velké ambice jsme neměly. Chtěly jsme Hodonín aspoň trochu potrápit a sebrat favoritovi alespoň nějaký set," prozradila Pelcmanová.

Sympatická stolní tenistka se na duel proti bývalému klubu těšila. Nervózní před svými přáteli ale nebyla. „V Hodoníně je spousta známých. Jsou tady lidé, které vždy moc ráda vidím. I když je divné, že hraji právě proti němu," pronesla Pelcmanová.

Ta sice sebrala Pěnkavové první set, ale další sady už patřily domácí opoře, která nakonec zvítězila 3:1 na sety. Bývalé hráčce slováckého klubu nepomohl proti české reprezentantce ani oddechový čas ve čtvrtém setu. „S Kačkou Pěnkavovou jsem v soutěžním zápase hrála teprve podruhé. Po taktické stránce mi extra nevadí, ale ona je zkušená hráčka, které nedělá chyby a nakazí. Bylo jasné, že proti ní nemám šanci," pronesla Pelcmanová.

Hodonínská jednička ale bývalou spoluhráčku chválila. „Ivča hraje super. Má dobrou výkonnost a stejně jako ve druhém zápase v základní části mě taky hodně trápila. Jednoduché jsem to neměla. Byl to spíše boj," řekla Kateřina Pěnkavová.

Podobný průběh měl i duel hraný na vedlejším stole. Mikulcová sice ztratila proti Rozínkové první sadu, ale pak zpřesnila hru a výsledek otočila ve svůj prospěch.

Třetí bod přidala Lenka Harabaszová, která zvládla s Anetou Konečnou koncovku všech tří setů a bez problémů vyhrála 3:0. Stejnými výsledky skončily i duely Pěnkavové s Rozínkovou a Mikulcové s Konečnou. „Nečekala jsem tak jednoduché utkání. Myslela jsem si, že nás Dobré potrápí víc," přiznala Pěnkavová.

Podobně mluvil i hodonínský kouč Ján Medvecký. „Takový výsledek jsem nečekal. Bylo to jednoznačnější než první dva zápasy v základní skupině. Soupeř ale nasadil zajímavou sestavu, která nám celkem vyšla. Za stavu 2:0 už jsme na tom byli psychicky lépe. Byli jsme lepší a zaslouženě vyhráli," prohlásil slovenský trenér.

Známý odborník neměl k výkonu svých svěřenkyň žádné výhrady. „Mikulcová byla velmi dobře připravená, svůj standard odvedly i Pěnkavová s Harabaszovou," uvedl Medvecký.

Ke hře protivníka se ale před nedělní odvetou příliš vyjadřovat nechtěl. „Třeba výkon Pelcmanové se mi těžko hodnotí, protože má problémy s ramenem a hlavně proti Hodonínu se každému hraje špatně," pravil Medvecký.

Zatímco Hodonín se může začít připravovat na finálové bitvy, SK Dobré splnilo postupem do semifinále svůj předsezonní cíl. „Čtvrté místo bereme, je totiž naším maximem," řekla Pelcmanová.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří obhájce mistrovského titulu, MSK Gumotex Břeclav, a Frýdlant nad Ostravicí. „Bylo by velké překvapený, kdyby Frýdlant postoupil. To by musela Gaponová zůstat na Ukrajině, což se nestalo, protože do Česka letěla přímo z Tokia," dodal Medvecký.

Extraliga žen - 1. semifinále: SKST Mart Hodonín – SK Dobré 5:0, stav série: 1:0.

Výsledky: Kristýna Mikulcová – Daniela Rozínková 3:1 (-7, 5, 5, 3), Kateřina Pěnkavová – Ivana Pelcmanová 3:1 (-10, 3, 3, 6), Lenka Harabaszová – Aneta Konečná 3:0 (10, 7, 9), Kateřina Pěnkavová – Daniela Rozínková 3:0 (4, 6, 5). Kristýna Mikulcová – Aneta Konečná 3:0 (5, 7, 8).