Nicméně hosté z Vysočiny v přípravě hodně zapracovali, když posílili svůj celek o dva podkošové hráče, kteří dělali domácím hráčům problémy. Soupeř hodonínské basketbalisty zaskočil bojovností, útočným doskakováním a vysokou úspěšností střelby.

Domácí si v útoku vytvářeli také příležitosti k zakončení, střelba ze střední a trojkové vzdálenosti se jim ale nedařila. „Do zápasu jsme vstoupili v psychické pohodě s vědomím, že soupeře jsme v přípravě porazili a že to bude procházka růžovým sadem. Soupeř nám však nic nedaroval a vyučoval nás v nasazení a úspěšnosti střelby. Když se k tomu přičetly neproměněné jednoduché příležitosti pod košem, byl výsledkem stav, kdy jsme celý první poločas dotahovali náskok soupeře. Až ve druhé polovině jsme zvýšili nasazení v obraně a tím jsme hostům ubrali dost fyzických sil," řekl po utkání trenér domácích Pavel Novotný.

Stolní tenistky Hodonína převálcovaly Slovenskou U21.
Hodonín v Superlize stolního tenisu žen poprvé vyhrál a postup má na dosah

Úbytek sil se projevil na poklesu úspěšnosti střelby hostů, a domácí se tak ve druhé části dostali do mírného náskoku. Závěr souboje pod koši byl velmi dramatický, ale díky nacvičeným signálům Hodoníňané proměnili dvě akce a dostali tak soupeře pod tlak. V samém závěru faulovali.

Domácí si však už vítězství nenechali vzít a pečlivě si ho pohlídali. „Jsem ale rád, že se nám podařilo utkání vzít do svých rukou, zintenzivnit obranu a vytvářet si příležitosti. Škoda několika velmi lehkých příležitostí, které se nám nepodařilo proměnit. Utkání se pro nás mohlo dohrávat ve větším klidu. Na druhé straně to byla dobrá zkouška pro naše hráče a věřím, že nás to nastartuje do dalších zápasů,“ ukončil své hodnocení zápasu Novotný.

Drtiči excelovali. Sobotní duel s Novým Jičínem byl v jasné režii domácích hokejistů.
Hodonínští Drtiči se opět probouzí. Novému Jičínu nadělili sedm branek

Dobrou atmosféru, tak jako vždy, vytvořili přítomní diváci a vystoupení zpříjemnila taneční skupina Sweeties. „S přípravou na letošní sezonu jsem byl vcelku spokojený, i když vždycky je co zlepšovat. Zdůraznil bych naše nové partnerství s nejmenovanou společností, která se stala našim novým partnerem v oblasti sportovní výživy a regenerace. Díky tomu se nám podařilo posunout některé naše limity v kondiční přípravě,“ řekl na závěr hodonínský basketbalový kouč Novotný.

Tento víkend zajíždí Sokol na palubovky soupeřů do Znojma a Kroměříže. Následující dva víkendy bude hrát v sobotu večer před domácím publikem v hodonínské hale TEZA.

Další zápasy:
4.11. TJ Znojmo – TJ Sokol Hodonín
5.11. TJ Slavia Kroměříž B – TJ Sokol Hodonín
11.11. TJ Sokol Hodonín – TJ Sokol Podolí
18.11. TJ Sokol Hodonín – BK Vyškov