Patronem celého turnaje se stal současný nejlepší český zápasník smíšených bojových umění (MMA), Karlos „Terminátor“ Vémola, který při zahajovacím ceremoniálu mimo jiné zavzpomínal na své žákovské boje na prostějovských žíněnkách.

Jak se později ukázalo, tak si hodonínští zápasníci vzali Karlosova inspirující slova k srdci a do svých soupeřů se s vervou pustili hned od prvních vyřazovacích bojů. Po zápasnickém maratonu, který trval více než osm hodin, se nakonec hodonínští sokoli radovali ze třinácti medailí.

Ilustrační snímek. Popelnice na tříděný odpad.
Kyjov má dalšího Odpadového Oskara. Za vzorné třídění

Jako příklad dobře odvedené práce můžeme zmínit počínání Lukáše Grochála, který suverénním způsobem zvítězil v žákovské kategorii ve váze do 48 kg. Grochál si ve finále poradil i s aktuálním českým reprezentantem, Dalgatem Magomedovem z Prahy, kterého za stavu pět dva položil na lopatky.

Se svými soupeři neměl slitování ani vítěz váhy do 52 kg, Alexandr Lucký, který ve finále rozdrtil olomouckého borce, Magomeda Gusejnova, na technickou převahu. Bez šance na úspěch zůstali i tři soupeři Samuela Harci, který po třech lopatkových vítězstvích bral zlato ve váze do 28 kg.

Stříbrnou medaili za skvělý výkon převzali při dekorování nejlepších z rukou Karlose Vémoly hodonínští talenti Tibor Kubík, Martin Pavlík, Ladislav Letocha a Tomáš Mráz. Nejen od pohledu hodnotnou bronzovou medaili v Prostějově vybojovali Roman Žáček, Filip Machálek, Tadeáš Letocha, Alexandr Harca, David Kubík a Martin Hvorecký. Za nebojácný výkon zaslouží pochvalu i čtvrtý Tomáš Blinka, Michal Prágr a Šimon Kocmánek.

V předposledním kole krajského přeboru porazili fotbalisté Moravské Slavie Brno (modré dresy) Bučovice 5:1 a zachránili se v soutěži. Bučovice naopak sestupují.
Vzpoura přehlížených. Višnové vytáhl mladík, Bučovice příležitostná opora

Ani o týden později při Velké ceně Třince nedali hodonínští borci svým soupeřům nic zadarmo. Již osmačtyřicátý ročník tohoto turnaje přinesl krásné mezinárodní zápasnické boje, do kterých zasáhlo celkem 153 bojovníků z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska a Chorvatska. Slezské prostředí a třinecké žíněnky mladým Hodoňanům náramně svědčily, což dokládá zisk sedmi medailí.

Nejtěžší cestu za zlatem musel podstoupit mladší žák, Dominik Kubeš, který ve váze do 47 kg svedl čtyři vyrovnané souboje, v nichž vždy vyhrál po čtyřech minutách boje o jediný bod. Oproti tomu se nejmíň na zlato nadřel žák, Filip Bartošík, který svou šikovností všechny své soupeře ve váze do 48 kg zdolal rozdílem dvanácti bodů, čímž zvítězil na technickou převahu.

Zaslouženým vítězem váhové kategorie do 31 kg se stal Alexandr Harca, který ve finále porazil domácího závodníka, Jakuba Casadia.

Jakub Kornfeil.
Další propad Kornfeila. V Motegi spadl v prvním kole a klesl na třinácté místo

Zodpovědný výkon odvedl v nejtěžší váze kadetů do 110 kg Tomáš Kotzian, který v dramatickém finále porazil o pouhý jeden bod Lukáše Vachudu ze Sportovního centra mládeže TJ PSK Olymp Praha. Ze stříbrné medaile se radoval výborně zápasící Martin Hvorecký, který nestačil jen na svého finálového soupeře, Rafaela Skucika z Polska, jemuž podlehl po vyrovnaném boji osm šest na body. Vesele se z Třince odjíždělo i bronzovým medailistům Marku Kotlaříkovi a Ondřeji Todtovi. Těsně pod stupni vítězů skončili Filip Hořava a Jakub Marhefka.

Organizační pracovník a trenér oddílu zápasu TJ Sokol Hodonín Jiří Baják