Obhajobou třetího místa v celorepublikovém finále, zakončili svou účast mladí hokejbalisté hodonínské základní školy Mírové náměstí, na tradičním turnaji Hokejbal proti drogám.

V Praze kromě hodonínských mladíků bojovala také družstva ze silných hokejových měst jako jsou Plzeň, Litvínov, Vsetín či Jihlava. „První zápas jsme nastoupili proti týmu Vsetína, který se nám podařilo porazit 3:2. Výsledek byl důležitým základem pro dobré umístění ve skupině,“ uvedl trenér Roman Straka. Další duel s Karvinou skončil remízou 1:1, a tak do posledního zápasu ve skupině proti Chrudimi mohli Hodonínští nastoupit v klidu.

„Po dobré kombinační hře jsme porazili Chrudim 7:0 a postoupili přímo do semifinále,“ pokračuje Straka. Tam ovšem na hodonínské hráče čekalo silné mužstvo Plzně. „Utkání bylo vyrovnané, bohužel jsme čtyři vteřiny před koncem první části dostali gól, na který se nám ve zbytku střetnutí nepodařilo odpovědět,“ komentuje hodonínský kouč.

I přes smutek a zklamání z prohraného semifinále se tým okolo trenéra Straky připravoval na boj o třetí příčku proti hráčům Vsetína. Ty se jim podařilo porazit i napodruhé. „Vyhráli jsme 1:0 a zajistili si tak bronz.

Celkové vystoupení našich žáků je obrovským úspěchem nejen základní školy Mírové náměstí, ale i úspěšnou reprezentací města Hodonín,“ dodal Straka. Plzeň, která v semifinále přešla přes hráče Hodonína, si v utkání o zlato poradila i s Jihlavou a vyhrála tak celý turnaj.