Trojice okresních soupeřů ovšem, připravenost týmu hrající druhou nejvyšší soutěž příliš neprověřila. „Tady na té okresní úrovni my hrát určitě nemůžeme. Takový hokejbal nás více svazuje než nám něco dává. Ale na druhé straně to pro nás byl dobrý turnaj na rozehrání. Po dlouhé pauze jsme si chtěli zahrát,“ uvedl trenér Rigumu Petr Krupica.

Ten měl v sobotu k dispozici většinu hráčů. Z opor chyběli Hübl, Michal Tóth, Krajsa a hokejisté Kuba se Sajdlem. „Jinak změny nejsou žádné. Měli jsme políčené na Petra Peše. Toho se nám zlomit asi nepodaří,“ řekl Krupica.

Hráči Hodonína v zimní přestávce trénovali dvakrát týdně. „V úterý jsme chodili k panu Kropáčovi na spinning. K dispozici jsme měli velmi dobré lektory. Hodně nám to dalo. V přípravě nám pomáhal i Honza Prčík, který zase spoustu věcí ví o posilování,“ informoval kouč Rigumu. „Příprava podle mě byla dobrá. Hráči jsou na druhou polovinu sezony dobře připraveni. Až první zápasy nám ale ukážou, jak jsme se připravovali,“ doplnil.

Rigum čeká na úvod jara Česká Třebová. „Na mistrovské zápasy se těšíme. Věřím, že budeme bodovat už v úvodním duelu,“ přeje si hodonínský kouč.

Na Čenda cupu se dařilo hlavně mazákům. Nejlepším střelcem klání se stal Michal Rapant, cenu pro nejlepšího brankáře obdržel Jiří Čtvrtníček, který hájil branku Vlků B. Nejproduktivnější hráč byl univerzál Jaroslav Zbořil, který ve třech duelech zaznamenal sedm bodů za dva góly a pět asistencí. „Ceny si vážím, protože jsem v zimní přípravě na sobě hodně makal. Pokud zdraví vydrží, tak dám do okresní i první ligy všechno,“ říká Zbořil.

Devětatřicetiletý mazák nastupoval na turnaji vedle mladých útočníků. Herně i střelecky se však Zbořilově útoku dařilo. „Byl to spíše tréninkový turnaj. Chtěli jsme k tomu ale přistoupit zodpovědně, protože nás v národní lize čeká dost těžkých zápasů,“ pravil.

Zbořil se snaží jít mladším spoluhráčům příkladem. Na tréninku i v zápase jim často uděluje cenné rady. Jeho zkušenosti se mohou o generaci mladším spoluhráčům v budoucnu hodit. „Staří se do toho snažíme dát všechno, aby si z nás mladí mohli něco vzít. Dokud zdraví slouží, tak se chceme o dres poprat. I když nehraji v národní lize pravidelně, hokejbal mě pořád neuvěřitelně baví,“ řekl Zbořil, který je v okresní lize i rozhodčím.

Sobotního turnaje se kromě dvou týmů Rigumu zúčastnili ještě Dolní Bojanovice a Vlci B. Organizátoři klání počítali s větší účastí. „Plánovali jsme, že by se mohlo hrát po celý víkend. Bohužel řada okresních týmů svoji účast z různých důvodů odmítla. Většina celků by se nesešla,“ uvedl předseda okresní hokejbalové ligy a hlavní organizátor akce Břetislav Mráz.

Známý okresní kanonýr nastoupil v jednom útoku z lídrem Gladiators Petrem Uřičářem. Béčko Rigumu, za které oba střelci hráli, ovšem vyšlo v úvodních dvou zápasech střelecky naprázdno. Prolomit střelecké trápení se Mrázovi a spol. podařilo až v zápase o třetí místo, lídr okresní ligy ovšem prohrál s oslabenými Dolními Bojanovicemi.

„Někteří kluci turnaj hrát moc nechtěli, jiní museli do práce. Někteří zase hrají na Slovensku, kde začalo play off. Proto za nás nastoupili jenom tři hráči áčka,“ pronesl vedoucí Snipers Dolní Bojanovice David Vymyslický.

Podle něj ovšem budou Bojanovičtí ve druhé polovině sezony silnější. „I když jsme přes zimu moc netrénovali, tak by to mělo být na jaře dobré. Z Vlků k nám přišel Jaroslav Surový, v týmu navíc zůstali bratři Rehušovi,“ řekl Vymyslický.

Jarní část okresní hokejbalové ligy odstartuje už o víkendu. Na programu je ovšem pouze předehrávaný duel mezi béčkem a céčkem Rigumu.


Čenda cup 2012

Výsledky: HBC Rigum Hodonín A – HBC Rigum Hodonín B 5:0, HBC Snipers Dolní Bojanovice – HBK Vlci Hodonín B 0:2, HBC Rigum Hodonín B – HBK Vlci Hodonín B 0:2, HBC Rigum Hodonín A – HBC Snipers Dolní Bojanovice 8:0, HBC Rigum Hodonín B – HBC Snipers Dolní Bojanovice 4:6, HBC Rigum Hodonín A – HBK Vlci Hodonín B 7:2.

Konečné pořadí: 1.HBC Rigum Hodonín A, 2.HBK Vlci Hodonín B, 3.HBC Snipers Dolní Bojanovice, 4.HBC Rigum Hodonín B.

Nejlepší střelec: Michal Rapant (Rigum A)

Nejproduktivnější hráč: Jaroslav Zbořil (Rigum A)

Nejlepší brankář: Jiří Čtvrtníček (Vlci Hodonín B)