Smolný závod pro tovární tým Kawasaki odstartoval kolize. Rea, který v sobotu oslavil rekordní šedesáté vítězství v superbicích, spadl po souboji s týmovým kolegou Tomem Sykesem a nedokončil. „Rea spadl naposledy snad loni v Doningtonu, kdy mu explodovala guma, takže za to nemohl. Spadne vždy tak jednou za rok,“ řekl Ježek na adresu lídra šampionátu.

Později z trati vyjel i v sobotu druhý Marco Melandri a třetí Sykes spadl. Oba se do závodu vrátili, ovšem zbylo na ně jen patnácté a šestnácté místo. Zaváhání suverénního lídra šampionátu využil Lowes, který ve 118. závodu v kariéře poprvé vyhrál.

Ondřej Ježek.
Na rovince úplně hrozně ztrácím, mrzí Ježka po sedmnáctém místě

Hned za ním dojel týmový kolega Michael van der Mark. „První vítězství pro mě hodně znamená. V posledních závodech mi Michael nakopával zadek, snažím se ho držet. V týmu máme dobrou atmosféru, naši mechanici udělali moc dobrou práci. V posledním kole jsem se snažil neudělat chybu. Je to fantastický pocit, závod jsem si opravdu užil a těším se na další," liboval si sedmadvacetiletý pilot.

Jediný domácí zástupce v superbikovém seriálu Ondřej Ježek neustále ztrácel na čelo závodu. Do cíle dojel osmnáctý mimo bodované pozice. „Podařilo se mi porazit Torrese, ale vzdal, takže to bohužel vypadá blbě. Ve finále byly oba dva dny podobné, ve druhém závodě o fous lepší, protože byly mnohem horší podmínky. Jezdil jsem stejné časy jako v sobotu, takže šlo určitě o posun. Ale z motorky je trochu zklamání,“ zhodnotil závodní víkend devětadvacetiletý jezdec.

Nedělní závod:
1. Lowes 36:23.516
2. van der Mark +2. 167
3. Davies +7.649

18. Ježek +44.976

Pořadí šampionátu:
1. Rea 270 bodů
2. Davies 205
3. van der Mark 196

24. Ježek 2

Zleva druhý Marco Melandri (ITA), vítěz Jonathan Rea (GBR)  a třetí Tom Sykes (GBR)
První superbikový závod startoval natřikrát. Ovládl ho suverénní jubilant Rea