Nováček soutěže proti jednomu z aspirantů na postup do první ligy herně nepropadl a hlavně před vlastním publikem odehrál slušné utkání, na zkušenějšího protivníka však neměl. „Šlapanice jsou na úrovni týmů první ligy. Myslím si, že postoupí," uvedl po sobotním duelu kyjovský kouč Lukáš Šebesta.

Slovácký celek v prvním vzájemném utkání favorita především v prvním poločase trápil. Kyjov měl dobrý vstup do utkání a až do konce úvodní čtvrtiny téměř pořád vedl. Hosté ovšem na konci první desetiminutovky zpřesnili střelbu a dvěma pokusy z dálky výsledek otočili.

Ve druhé čtvrtině Šlapanice odskočily na rozdíl dvanáct bodů. Střelecky se dařilo hlavně Janu Malčíkovi, který se blýskl čtyřiadvaceti body. Kyjov po přestávce nesložil zbraně a na začátku druhého poločasu snížil. Na zvrat ale borci ve žlutých dresech v žádném případě neměli.

Celek z Brněnska se ve třetí čtvrtině rozehráli a díky několika přesným tříbodovým pokusům v řadě se dostali do trháku. Ve třicáté minutě to bylo 47:72.

2. liga mužiJiskra Kyjov – Sokol Šlapanice 63:88 (14:18, 35:47, 47:72)
Sokol Šlapanice – Jiskra Kyjov 80:55 (26:10, 42:31, 66:43)

Závěrečná část už se pouze dohrála. Jiskra nakonec prohrála o 25 bodů. „Zápas se rozhodl ve třetí čtvrtině. Šlapanice nás přehrály fyzicky. Soupeř má v týmu samé dvoumetrové a navíc zkušené hráče. Oproti našim mladým klukům je to jiná kategorie," prohlásil Šebesta.

Ten však mnoho výhrad k výkonu svých svěřenců neměl. „Odehráli jsme jeden z lepších zápasů," řekl domácí lodivod.

Proti Šlapanicím se dařilo zejména hráčům ze Zlína. Devatenáctiletý Jan Krutílek nastřílel šestnáct bodů, Kevin Neusser jich dal patnáct. „Honza Krutílek mě velmi překvapil, hrál opravdu dobře. Je to sice junior, ale už hraje první ligu mužů," uvedl Šebesta.

Špatně ovšem nehrála ani další kyjovští hráči. „Mám pocit, že se naše hra zlepšuje. Balon si dáváme z ruky, v zakončení si věříme. Na začátku sezony bychom se stejným soupeřem prohráli o padesát bodů. Nějaký posun je, ale na takové týmy ještě nemáme," pravil kouč Jiskry.

Slovácký celek letos vyhrál pouze úvodní duel s Valašským Meziříčím. Od té doby nasbíral devět porážek a je předposlední. „První zápas nám vyšel. Byla plná hala, dostali jsme hratelného soupeře. Nejlepší utkání jsme ale odehráli v Olomouci. Tam to bylo dobré. Bohužel jsme nezvládli koncovku," řekl Šebesta, kterého mrzí hlavně domácí porážky s Uherským Brodem a Svitavami.

„Tyto týmy bychom asi měli porážet," dodal.