Pořadatelům ze spolku Maniac Pedals loni vyšel tah s prodloužením trasy i výjezdem na nejvyšší vrchol Bílých Karpat. Na Velkou Javořinu se účastníci Karpatského pedálu podívají i letos. „Závodníci sice nastoupají o nějakých tři sta výškových metrů navíc, prolijí litry potu, ale při dobrém počasí se mohou pokochat překrásnými výhledy. Opět se totiž pojede v úseku nejvyššího pásma ochrany přírody,“ upozorňuje člen Maniac Pedals a hlavní organizátor závodu Vlastimil Koleňák.

Loni se na Horňácku z vítězství radoval Petr Šťastný. Člen týmu Erste Premier Petr Čech o jedinou sekundu porazil morkovického Pavla Žáka. Třetí před rokem skončil Tomáš Petříček. Ženám loni kralovala Silvie Zvonková.

Víkendová akce je zařazena do série závodů Ghost Karpaty MTB Tour 2017. Pořadatelé nejen pro závodníky připravili občerstvení a bohatou tombolu. „Přímo v areálu budou mít závodníci i jejich doprovod možnost už od rána se občerstvit nejen pitím, ale také různými grilovanými speciality a domácí uzenými výrobky. Po celý den bude navíc pro zájemce také k dispozici prodejní stánek specializovaného sportovního obchodu,“ říká Koleňák.

Součástí Karpatského pedálu jsou také závody pro děti nebo souboj rodinných týmů. „Dětský závod na hřišti je ale letos určen pouze dětem do čtyř let. Starší chlapci a dívky od pěti do deseti let mohou startovat na dvou a tříkilometrové trati. Jejich časy budou měřené čipy,“ informuje Koleňák.

Startovné děti neplatí, pro každého z nich navíc pořadatelé připravili diplom, medaili a drobnou odměnu. Nejenom pro děti bude po celý den k dispozici skákací hrad, miničtyřkolky nebo malování na obličej.

Program Karpatského pedálu 2017 Pátek 14. července
17.00 – 21.00, prezentace hlavního závodu na 25 a 60 kilometrů, prezentace dětského závodu na 100 metrů, 2 a 3 kilometry (obecní úřad Javorník)
Sobota 15. července
7.00 – 9.30, prezentace na 25 a 60 kilometrů (obecní úřad)
8.00 – 10.00, prezentace dětského závodu na 100 metrů, 2 a 3 kilometry (na hřišti)
10.30, společný start závodu na 25 a 60 kilometrů (hřiště TJ Javorník)
10.45, dětský závod na 2 a 3 kilometry (hřiště TJ Javorník)
11.00, dětský závod (hřiště)
11.30, příjezd prvních závodníků na trati 25 km
13.00, příjezd prvních závodníků na trati 60 km
13.00, vyhlášení výsledků dětského závodu
16.00, slavnostní vyhlášení výsledků závodů
16.30, losování tomboly