Vedení veselského klubu ovšem zůstává i po několika porážkách trpělivé. Mladý kolektiv, který na poslední chvíli doplnilo o dvě hráčky z první ligy, stále má velkou důvěru. „Máme hodně kvalitních děvčat, kterým já věřím. Udělám maximum pro to, abychom nenaplnili očekávání zmiňovaných soupeřů," říká manažer interligového týmu Miloš Körösi.

Fanoušky poslední zápasy i události trochu zneklidnily. Lidé se ptají, co se s veselským družstvem po nečekaném odchodu kouče Hudáka stalo?

Odchod trenéra uprostřed dobře rozehrané sezony byl pro klub nečekanou událostí, která samozřejmě ovlivnila naše celkové fungování. Měli jsme připravenu dlouhodobější strategii práce s ženami za současného zapojení mladých hráček nejenom z Veselska. Jak jsem se vyjádřil již dříve, bylo to pro mě i lidské zklamání, protože Luboš byl fajn chlap. Ale takový je život, lidé přicházejí a odcházejí, takže i my musíme tento stav za vzájemné podpory zvládnout.

Děvčata Hudákův odchod oplakala. Myslíte si, že hráčky nečekaný trenérův konec psychicky nezvládly?

První okamžiky po sdělení Lubošova odchodu byly těžké a myslím, že to v některých stále doznívá.

Trenéři (Buday, Packa i Kočí pozn. red.), kteří tým po Hudákovi vedli, tvrdí, že družstvo nebylo po dlouhé reprezentační přestávce fyzicky dobře připraveno. Souhlasíte s tímto názorem?

Bohužel toto není názor jenom uvedených, ale i celé další řady odborníků na házenou. S tímto názorem, ač nerad, musím souhlasit. Nyní se projevuje částečně zanedbaná zimní příprava, což bylo vidět na fyzičce hráček, která stála za našimi úspěchy v podzimní části soutěže. Na mé vyjádření se určitě sesypou reakce, ale já tím chci pouze zdůraznit, že náš hráčský kádr na to má, což již ukázal, a nyní je potřeba tento stav přijmout a začít usilovněji pracovat na tom, aby se tento stav a vývoj zvrátily.

Celý rozhovor najdete ve čtvrtečním vydání Hodonínského deníku Rovnost.