Hodonínský běžec již loni vylepšil na stejné trati rekord v kategorii dorostenců. Na bratislavském mítinku Elán, kterého se zúčastnili závodníci z celé Evropy, nenašel přemožitele ani mezi dospělými. Časem 3:51,32 minuty překonal rekord vítkovického Jana Holberga z roku 1979.

V závodě na patnáct set metrů juniorek se Tereza Korvasová postarala o překonání okresního maxima Žanety Kempné. Rodačka z Vnorov z něj výkonem 4:50,13 minuty ukrojila pět vteřin. „Tento výkon znamenal pro Terezu celkové osmé místo v závodě," informoval sekretář hodonínského klubu Lukáš Lípa.

Stejné umístění si z Bratislavy odvezla i Natálie Kolajová. Mládežnická reprezentantka si vylepšila na čtyřstovce letošní nejlepší čas pod střechou na 60,11 vteřiny. O něco lépe dopadl Dominik Kubalák. Další známý člen slováckého oddílu zaostal za svým letošním nejlepším výkonem o více než půl vteřiny a čas 51,13 sekundy mu stačil na sedmé místo.

V rozbězích na šedesát metrů otestovala formu také Veronika Paličková. Talentovaná sprinterka se postupně lepšila a v běhu A zaběhla 7,68 sekundy. V běhu B ještě dvě setinky ubrala. Nyní jí patří průběžně druhé místo v českých tabulkách mezi dorostenkami. „Vylepšit se jej pokusí hned při mistrovství Moravy a Slezska, které se uskuteční stejně jako v předchozích letech v Bratislavě," informoval Lípa.

V rozbězích na šedesát metrů žen soutěžila i Darina Dvorská, které se nepodařilo posunout svůj osobní rekord a předvedla časy 8,92 sekundy a 9,01 vteřiny.

Den před mítinkem Elán dospělých se konal mládežnický mítink Olympijských naději. Na něm do své sbírky přidala okresní rekord mladší žákyně Michaela Knotková. Tu na neobvyklé trati pět set metrů porazila pouze o pět let starší slovenská závodnice a hodonínská běžkyně si doběhla časem 1:19,16 minuty na druhém místě pro rekord.

Okresní rekord do sbírky rodiny Sasínků přidal tentokrát mladší ze sourozenců Patrik. Na šestisetmetrové trati doběhl v čase 1:26,72 minuty na čtvrtém místě, když o téměř dvacet vteřin překonal rekord Jindřicha Goiše.

Halové osobní rekordy si vylepšili i další závodníci. David Herka obsadil na pětistovce výkonem 1:09,55 minuty čtvrté místo, David Kákona byl na trati dlouhé patnáct set metrů časem 4:24,96 minuty devátý. Kateřina Korvasová doběhla na pětistovce desátá (1:27,25 min) a Adéla Herzánová obsadila v obou rozbězích na šedesát metrů s překážkami shodně šesté místo.

V rozbězích na šedesát metrů si vylepšil halový osobní rekord i Ondřej Kučeřík, který v běhu A proťal cílovou pásku v čase 7,43 sekundy, v běhu B pak čas vylepšil na 7,36 vteřiny. Podobně si vedla na stejné sprinterské trati Kateřina Borotová.

Celkem jedenáct závodníků vyrazilo také do olomoucké haly bojovat o vavříny při mistrovství Moravy a Slezska ve vrhu koulí. I na Hané se podařilo hodonínským závodníkům získat mnoho osobních rekordů a jednu medaili, kterou ukořistil Patr Tancer, když své pětikilové náčiní vrhl do vzdálenosti 13,23 metru.

Tato vzdálenost mu zajistila celkové třetí místo mezi dorostenci. „Ostatní závodníci sice skončili pod stupni vítězů, i tak ale mohou být s osobními rekordy spokojeni," pronesl Lípa mladší.

Jana Myrmusová v kategorii žen obsadila šestou příčku v novém okresním rekordu 10,42 metru. Stejně v Olomouci dopadla i juniorka Veronika Solaříková a žákyně Natálie Zelinková.

Lenka Küchlerová skončila mezi ženami sedmá, žák Jakub Zelinka obsadil osmou příčku, dorostenec Roman Kutil byl jedenáctý, Lukáš Fifka zase dvanáctý.

Za pozornost stojí výsledky i dalších členů AK Hodonín. Žákyně Julie Solaříková skončila třináctá, junior Marek Mikeska bral stejně jako žák Jan David čtrnáctou pozici.