Kákona úterní závod rozběhl velice odvážně a rychle. V konkurenci patnácti českých a zahraničních běžců nakonec skončil desátý, když za vítězným Afričanem Beletem Assefou z Etiopie zaostal jednasedmdesát sekund. Na stejné trati se představil také junior Martin Rebenda, který běžel závodní pětku vůbec poprvé.

Po zisku titulu juniorského mistra České republiky v běhu na deset kilometrů to pro hodonínskou atletickou naději byl teprve druhý vytrvalecký závod na dráze. Čas 15:44,01 minuty ho opět řadí mezi českou mládežnickou špičku. „Martin má ale ještě navíc,“ tvrdí kouč Antonín Slezák.

Na mítinku Praga Academica 2017 se představili i další členové slováckého klubu. Nejdříve na Strahově nastoupili k běhu na osm set metrů půlkaři. „Celé startovní pole bylo podle výkonnosti jednotlivých borců rozděleno do tří běhů,“ informuje Džuba.

Do prvního elitního běhu se žádný z hodonínských mladíků nedostal, velkou pozornost výpravy z jižní Moravy ale poutal Slovák Matúš Talán. Tréninkový partner reprezentanta Filipa Sasínka a dalších hodonínských běžců, který se často připravuje na stadionu U Červených domků, obsadil ve svém závodě čtvrté místo, když do cíle doběhl ve výborném čase 1:49,40 minuty.

O vítězství na sobotním Xflorbal cupu si to rozdalo osm týmů nejen z Hodonína a okolí, ale i dalších jihomoravských měst.
Černoch dovedl Hmoždinky ve zdi na Xflorbal cupu k třetímu místu

Ve druhém rozběhu měli hodonínští atleti smůlu. Patrik Sasínek závod výborně takticky rozběhl, ale po čtyřech stech metrech měl kolizi a málem upadl, takže stejně jako Jakub Škojec za ním ztratil důležité vteřiny a přišel o osobní rekord. „I tak ale časy 1:57,42 minuty, respektive 1:58,80 minuty naznačují, že oba závodníci mají slušnou formu, takže každým dalším závodem můžeme očekávat výrazné zlepšení,“ prohlásil Džuba.

Třetí rozběh přinesl Janu Karafiátovi a Oldřichu Maláníkovi výrazné osobní rekordy. „Honza zaběhl osmistovku poprvé pod dvě minuty a Olda se blýskl parádním časem 2:03,51 minuty,“ dodal Džuba.

Další ročník tradičního mítinku Praga Academica poznamenalo proměnlivé počasí. I přes vydatnou přeháňku se na Strahově bylo na co se dívat. Na startu byla řada českých reprezentantů i zajímavá konkurence ze zahraničí.

Hodonínští atleti se už v sobotu 3. června představí na domácím stadionu U Červených domků, který hostí druhé kolo druhé ligy mužů a žen. Soutěž družstev odstartuje v deset hodin. „Věříme, že na domácím půdě naši závodníci předvedou řadu hodnotných výkonů,“ dodává sekretář AK Hodonín Lukáš Lípa, jenž se představí v dálce i trojskoku.

Jan Bárta
Bárta na svém druhém Giru trpěl. Jsem nejhubenější v kariéře, hlásí po návratu