Kapacity mají před pátečním soupeřem tříbodový náskok a stejně jako s Young Boys i lepší bilanci ze vzájemného utkání, takže se mohou v klidu připravovat na blížící se play off. „Jsme spokojení, ale nijak to nepřeceňujeme. Je to pro nás takový příjemný bonus. Na druhé straně nejsme v jednoduché pozici. Z minulých ročníků všichni moc dobře víme, že ten, kdo vyhrál základní část, nikdy předtím v play off pořádně neuspěl," připomněl lídr Kapacit Miroslav Čada.

Beastie Boys šli do důležitého zápasu bez klasického gólmana. Brankáře Zálešáka mezi třemi tyčemi zastoupil Ondřej Hajný, který nakonec inkasoval sedm branek.

Na druhé straně dostal přednost zkušený Milan Kopecký. Jeho parťák Dalibor Zeman se objevil na hrotu útoku pořádajícího mužstva a připsal si jeden gól.

Kapacitám, kterým scházeli Reška, Novotný a Mlýnek, vstup do utkání příliš nevyšel. Borci v černých dresech se rozjížděli pozvolna a už v 5. minutě inkasovali. Tvrdou ránu Eliáše sice stačil Kopecký vyrazit, ale proti dorážce pohotového Matuly neměl ležící gólman nárok.

Výrazně oslabení Beastie Boys byli v úvodní čtvrthodině aktivnější a nebezpečnější. Šifel nejprve orazítkoval levou tyč, následně pálil z trestného kopu do připraveného zadáka Mičky. Vyložené příležitosti namotivovaného Eliáše zase zneškodnil Kopecký. „Byla škoda, že jsme za stavu 1:0 nedali vyložené šance," litoval hráč Beastie Boys Ondřej Březina. Nejlepší střelec okresního přeboru Hodonínska se v pátečním šlágru držel raději vzadu a příliš neútočil. Soupeřovu defenzivu zaměstnávali především Eliáš s Matulou.

Kapacity se s přibývajícími minutami probraly a skóre bleskově otočily. Nejprve po narážce s Kasalou srovnal Zůbek, rychlý obrat pak završil Zeman, který ve skluzu uklidil balon do sítě po přihrávce Valáška.

Pořádající celek se rozehrál a své vedení do přestávky ještě navýšil. Na 3:1 upravil Zůbek, čtvrtý gól z úhlu přidal Tomáš Čada. Pátý úder soupeři zasadil Riedl, jenž se pod břevno trefil po rohu Valenty. „Soupeř měl za stavu 1:0 nějaké šance, ale postupem času jsme převzali iniciativu a zaslouženě zvítězili. Po většinu utkání jsme měli navrch," řekl Miroslav Čada.

Kapacitám patřil i začátek druhé půle. Krátce po změně stran završil Zůbek hattrick. Beastie Boys to ovšem ani za stavu 1:6 nezabalili a i bez několika opor bojovali až do konce. Šanci na zvrat oživili Eliáš s Petrem Horákem.

Kapacity si ale náskok dál hlídaly. Výtečný Zůbek zvyšoval už na 7:3. Ani čtvrtá trefa divizního fotbalisty ale protivníka definitivně nesložila. Naopak, Horák s Radkem Žandovským v závěru zmírnili porážku na 7:5. Na body Beastie Boys ale nedosáhli. „Znovu se ukázalo, že pokud nejsme kompletní, nemůžeme s takto kvalitním soupeřem uspět," prohlásil Březina. „Stejně jako v zápase s Kuky vopálenými nám už i s Kapacitami ve druhém poločase tvrdly nohy. Sice jsme po přestávce paradoxně dali více branek než v úvodní části a měli i další vyložené šance, ale nebyli jsme tak efektivní jako soupeř," přidal.

Zatímco Kapacity už mají jisté první místo, Beastie Boys si to v posledním kole rozdají s Young Boys o druhou příčku. Ve hře jsou ale i další varianty a pořadí. „S kluky jsme se o celkovém umístění bavili. Nikdo první skončit nechtěl, většina z nich byla radši za druhé a třetí místo," prozradil Březina.

Podle něj duelu s Kapacitami nikdo žádnou vážnost nepřikládal, o čemž svědčí i prořídlá lavička Beastie Boys. „Žádné napětí nebylo, pořád to je základní skupina. Rozhodne se až v play off," dodal Březina.

JM sport liga, 8. kolo

Kapacity – Beastie Boys 7:5 (5:1)

Branky: 15., 21., 31, a 38. Tomáš Zůbek, 16. Dalibor Zeman, 22. Tomáš Čada, 24. Martin Riedl – 36. a 46. Petr Horák, 5. Václav Matula, 33. Petr Eliáš, 59. Radek Žandovský