Úvodní dva červnové víkendy patřily atletickým mistrovstvím Moravy a Slezska. Na šampionátu v Břeclavi uspělo hned několik kyjovských závodníků. Stříbro brala Marie Bušinová, která zaběhla čtyři sta metrů za 57,80 sekundy.

Další medailistkou byla Jiřina Maradová. Šikovná kyjovská výškařka si připsala výkon 158 centimetrů. Osobní maximum si vylepšil Jan Karafiát, který bral časem 4:20,38 minuty stříbro na patnáctistovce. „Osobní rekord jsem si vylepšil o pět vteřin. V Břeclavi se mi běželo skvěle, mám velkou radost, že se snaha a tréninky zúročily," radoval se Karafiát.

Stejnou trať běžela také dorostenka Monika Leciánová. Na sprinterských tratích sto a dvě stě metrů kyjovský klub reprezentovala Tereza Rybaříková.

O týden později členové slováckého oddílu zavítali do Třince, kde bojovali na mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva. Hlavním favoritem na medaili byla Sylvie Cahlíková. Ta nakonec nezklamala a brala hned dvě stříbrné medaile.

Trať dlouhou sto padesát metrů zvládla za 19,17 sekundy a do dálky skočila 537 centimetrů. „Byla jsem překvapená a šťastná, dva osobáky jsem nečekala," uvedla Sylvie Cahlíková, která se i s oddílovým kolegou Tomášem Vrbovským představila i ve sprintu na šedesát metrů.

Na dvojnásobné trati zabojoval Lukáš Hanák s Terezií Holkovou a na půlce se předvedl Hynek Hajný s Jiřím Kristem. V technických disciplínách se orientuje Anna Němcová, která soutěžila v kouli a disku.