V Japonsku se karatisté poprvé v historii představí pod pěti kruhy a Mišková se díky umístění v elitní osmičce patrně posune do nejlepší pětadvacítky světového žebříčku a zároveň se ze současné 86. pozice v olympijském žebříčku se přiblíží elitní dvacítce. „Na olympiádu získá místenku pouze deset závodnic, z toho jednu domácí zástupkyně. Tímto výsledkem jsem se však výrazně posunula a mám šanci stát se první českou olympioničkou v karate,“ vyhlíží trenérka z oddílu BUDO KAN Brno.

Světového šampionátu organizace WKF, kterou jedinou podporuje Mezinárodní olympijský výbor, se ve španělském Madridu zúčastnilo rekordních 1114 soutěžících ze 142 států světa.

Pětadvacetiletá Mišková předvedla nejlepší český výsledek a mezi šestašedesáti soupeřkami prošla vyřazovacími boji do nejlepší osmičky. V prvním kole porazila bronzovou medailistku z asijského mistrovství Nawarovou z Indonésie 4:1, ve druhém kole Payneovou z Anglie 5:0 a ve třetím vyřadila Dánku Bjerringovou 4:1. Ve čtvrtfinále však podlehla 1:4 Italce Bottarové. „Ta následně v semifinále prohrála s Japonkou, což znamenalo konec nadějí na boj o medaili,“ litovala Mišková.

Ragbyový rozhodčí Jaroslav Bednařík.
Nejtvrdší sport? Ne, ale viděl jsem nohu do pravého úhlu, říká ragbyový rozhodčí