Členové slováckého klubu se již potřetí v řadě zúčastnili mezinárodního soustředění. Dějištěm letošního jedenáctého ročníku Gasshuku JKA CZ poprvé byla Kadaň, kde se šikovní karatisté vzdělávali a zlepšovali pod vedením nejen českých, ale i japonských instruktorů.

„V moderní klimatizované sportovní hale se tréninky konaly od sedmi hodin ráno," informoval předseda Karate Klubu Kyjov Petr Fiala.

Účastníci byli rozděleni podle technických stupňů do tří skupin, každá z nich denně absolvovala minimálně čtyři hodiny náročných cvičení. Po skončení tréninků v osmnáct hodin následovaly další doprovodné akce. „Hlavním cílem Gasshuku, které v překladu znamená setkat se a být spolu, není jen společně trénovat, ale také se navzájem zlepšovat a pokud možno i společně žít a bydlet spolu v jednom místě," říká Fiala.

Jeho žáci po boku jiných karatistů na severu Čech v pěti dnech absolvovali celkem pětatřicet tréninkových jednotek a čtyři doprovodné společenské akce.

Další prázdninovou akcí byl Karate příměšťák 2016 v Hodoníně. Šikovné děti se pod organizačním a trenérským vedením přední české reprezentantky Veroniky Miškové týden zdokonalovaly nejen v technikách karate, ale i v dalších pohybových činnostech. „Zábavná forma tréninků chlapce a dívky motivovala k vyšším výkonům a aniž by si to uvědomovaly, samy se tak snažily své výkony neustále zlepšovat," uvedl Fiala.

Předseda kyjovského klubu připomíná, že Mišková jako studentka Fakulty tělesné výchovy a sportu získané znalosti ze studia uplatňuje v praxi během celého roku při trénincích karate. Hodonínské závodnici výborně sekundoval i trenérský tým, který se skládal z dalších reprezentantů. Kromě ratíškovických světových šampionek Anety a Dominiky Šabových to byli také Barbora Kočtářová a Jaroslav Olšák.

Letošní novinkou pro kyjovské karatisty byla klubová účast pětatřiceti dětí na táborovém turnusu Domova dětí a mládeže Kyjov v Hutisku-Solanci. „Jejich dopolední aktivity byly zaměřeny na tréninky karate, odpoledne se pak konaly táborové hry a společenské akce," hlásil Fiala. „Tento sportovně zaměřený turnus se nesl v duchu olympijských her, a tak si děti užívaly různé hry, ve kterých soutěžily o vítězství svého týmu. Nakonec ale zvítězily všechny, protože motto tábora bylo není důležité zvítězit, ale zúčastnit se a bojovat," dodal Fiala.

Momentálně se karatisté ze Slovácka připravují na třetí ročník Kyjovského dětského sportovního koktejlu 2016, který se na městském stadionu uskuteční 9. září od devíti do patnácti hodin. „Přijďte se tedy nejen podívat, ale i vyzkoušet si některé sportovní činnosti, které budou na v rámci akce prezentovány," láká návštěvníky Fiala.

Kyjovský klub karate pořádá nábor 

Všem zájemcům a rodičům dětí je určena tradiční informační schůzka týkající se tréninků a podmínek trénování v Karate Klubu Kyjov. Nábor nováčků se uskuteční v úterý 13. září v tělocvičně Základní školy Dr. Joklíka U Vodojemu 1261 Kyjov. Začátek je v 16.30. 

Více informací najdete na www.karate-kyjov.cz, facebookovém profilu klubu nebo u předsedy oddílu Petra Fialy na telefonním čísle 777 680 804.