„Bylo to hodně zvláštní. Říkala jsem si, koho to moderátor hlásí. Ale bylo to super," usmívala se po úterním zápase Dana Čechová.

Devětadvacetiletá hráčka má za sebou hektické období. O víkendu svatba, v pondělí přesun do Hodonína a v úterý pak náročný kvalifikační duel s Německem. „Když všechno v životě funguje tak se pohoda přenáší i do sportu," říká Čechová, která se musela v úterý obejít bez manželovi podpory. „Máme to rozdělené. Já hraji, on pracuje," vtipkovala hodonínská odchovankyně.

Hráčka německého Bingen/Münster-Sarmsheimu se na Slovácko těšila. „V Hodoníně se mi hraje vždycky dobře. Mám ráda takovou hlučnou kulisu. Nijak mě to ruce nesvazuje, ani nejsem nervózní," uvedla Čechová.

Třiadevadesátá hráčka světového žebříčku si atmosféru v hale TEZA pochvalovala. „Já mám bouřlivé prostředí rána. Dělá mi to dobře," řekla.

Ani fanoušci však sympatické stolní tenistce k vítězství nepomohli. Čechová prohrála se Zhenqi Barthelovou 2:3 na sety. Proti klubové spoluhráčce však byla česká reprezentantka blízko senzaci. Pokud by ve třetím setu využila alespoň jeden brejkbol, mohl se dramatický zápas vyvíjet zcela jinak.

„Ten prohraný set, ve kterém jsem vedla 10:6, mě mrzí. Pokud bych vyhrála, hrál by se podle mě pátý zápas. Možná by i Iveta v dalším utkání zvítězila, neboť Dudu (Wu Ťia-tuo – pozn.red.) by totiž byla pod velkým tlakem," míní Čechová.

Ta se s Barthelovou naposledy utkala před čtyřmi lety. „Teď to bylo podruhé. Hrála jsem proti ní dobře, proto mě mrzí, že jsem zápas nevyhrála. Chyběl mi jediný míček. Ona je ale kvalitní hráčka," pronesla Čechová, která si z porážky těžkou hlavu nedělala. „Němky potvrdily roli favorita. My jsme mohli pouze překvapit. Klidně jsme ale mohli vyhrát 3:1. To bychom s Ivetou museli hrát ještě o trochu lépe," dodala Čechová.