Ani po ukončení profesionální kariéry Jakub Kornfeil na motocykly nezanevřel. „Myslím si, že je potřeba českou závodnickou komunitu pozvednout na co nejvyšší úroveň a pár věcí mě opravdu napadlo. Pár mladých talentů, se kterými se dá pracovat, jsem už i viděl. Trénuji a předávám rady komukoliv kdo si mě zavolá, ať už jsou to děti samotné přímo na trati či jejich rodiče na telefon,“ uvedl v tiskové zprávě dlouholetý jezdec třídy Moto3.

Hodonínské házenkářky (v červených dresech) si v loňském ročníku MOL ligy připsaly jen čtyři výhry.
Hodonínské házenkářky plánují útok na play-off. Se staronovým koučem

S blížícím se létem se taky víc věnuje jízdě na jetsurfu, tedy svému doplňkovému sportu, v němž soutěžící zápolí na vodě na prkně pohaněném motorem.

Úvodní závod ho čeká 20. června v Hradci Králové. „Jde o úžasnou formu pohybu, zároveň i relaxace, posilujete balanční svaly a navíc jste venku s přáteli a u vody. Baví mě i jeho vývoj, půjčování, tím samozřejmě i styk s potenciálními zájemci či zákazníky, prostě vše, co je s ním spojené,“ vychválil Kornfeil sport, jemuž se věnují i někteří jeho motorističtí exkolegové nebo třeba bývalý hokejový reprezentant Petr Průcha.

Kornfeil za svou motocyklovou kariéru odjel deset sezon ve třídě Moto3, v pěti závodech se přitom propracoval na stupně vítězů.

Hraniční kontrola v Hodoníně. První den uvolnění režimu pro cesty na Slovensko a ze Slovenska.
Na Slovensko i zpět. Lidé mohou na dva dny vycestovat bez testu