Odchovankyně Baníku Hodonín na společném šampionátu s Polskem, Slovenskem a Maďarskem v Budapešti porazila i favorizovanou olympioničku Elišku Březinovou a díky titulu by měla získat nominaci na lednové mistrovství Evropy v Espoo.

„Neuvěřitelné se stalo skutečností! Naše Bára vyhrála mistrovství republiky seniorek. A to není vše!!! Má také stříbro z mistrovství čtyř zemí. Po tom všem, čím si prošla, si to zaslouží. A hlavně tím výkonem,“ uvedla hrdá maminka Ivana Vránková na sociální síti.

Její dcera Barbora, která byla na jaře sedmnáctá na juniorském mistrovství světa, předvedla ve volné jízdě životní výkon.

V celkovém součtu si vylepšila osobní rekord bezmála o osmnáct bodů na 163,65 a v mezinárodním hodnocení poskočila ze šesté příčky po krátkém programu až na druhé místo.

Porazila ji jen Polka Ekaterina Kurakovová, pátá žena posledního evropského šampionátu.

Hokejisté druholigového Hodonína v posledním zápase letošního roku přemohli Valašské Meziříčí.
Skvělý obrat! Hokejisté Hodonína zakončili rok 2022 domácí výhrou nad Bobry

Šestnáctiletá Vránková začala s krasobruslením v Hodoníně v roce 2011. I když dříve také tancovala a plavala, největších úspěchů dosahovala na ledě. Díky své píli a tvrdé dřině se prosadila mezi tuzemskou špičku. Momentálně trénuje v italské Egně.

Letos na jaře se zúčastnila mistrovství světa juniorů, kde si vytvořila všechny osobní rekordy a obsadila sedmnáctou příčku. V letošní sezoně začala nakukovat i do seniorské kategorie.

Hned v prvním závodě mezi ženami v Trnavě získala bronzovou medaili.