Tři kyjovští hráči se nesmazatelně zapsali do dějin kyjovského klubu a hokejbalu vůbec. Každý z nich v jiné věkové kategorii se probojoval až do samotného finále mistrovství světa a ve dvou případech to cinklo zlatou medailí. Všechna tři finále měla stejné obsazení: Česká republika versus Kanada. Obě světové velmoci svedly nádherné souboje, z nichž více získala naše země.

Jmenovaní jsou novopečení mistři a vicemistři světa. Prošli si tréninkovým procesem nejlepšího trenéra, kterého nám teď závidí celý svět. „Respektuji jeho prosbu, aby nebyl v článku jmenován. Je obdivuhodná jeho skromnost vzhledem k jeho trenérské velikosti. Všechny tři hráče trénoval od začátku až do jejich dospělosti. Terezu trénuje doposud. Ta jediná je stále členem kyjovského klubu,“ řekl vedoucí Hokejbalového centra mládeže Martin Vaculík.

Hráče Fraňa a Tomana museli pustit do světa, poněvadž nejvyšší Extraligovou soutěž mužů v Kyjově nemají. Ta jediná může klukům nabídnout jejich sportovní růst. Není náhodou, že všichni dosáhli tak velkého úspěchu. V reprezentaci České republiky se objevují pravidelně od svých čtrnácti let a ve dvouletých cyklech v kategoriích U14, U16, U18 a U20 reprezentovali naši zemi. V letošním roce to konečně vyšlo. Po dlouhých šestnácti letech má Česká republika konečně mistry světa. „Všem našim reprezentantům chci poděkovat za to, co dokázali na mezinárodní úrovni. Za jejich píli na trénincích a hlavně mimo ně. Nikdy by toho nedosáhli, kdyby netrénovali ještě navíc, individuálně, kromě tréninkové přípravy,“ oceňuje trojici sportovců Vaculík.

Ilustrační foto
Mise v Otrokovicích hodonínským fotbalistům nevyšla. Porazil je Malý