Mimořádný večer hodonínského klubu stvrdili svým parádním představením Nikolas Novák s Klárou Adamovou. Talentovaná dvojice získala v kategorii mládeže další mistrovský titul. Díky zaslouženému triumfu budou členové TK Classic při SVČ Hodonín v dubnu reprezentovat Českou republiku na mistrovství Evropy e španělském Cambrilis.

„Všem párům, jejich trenérům a rodičům patří obrovské díky za jejich společné úsilí, které bylo korunováno uvedenými výsledky. Poděkování patří také SVČ Hodonín a Městu Hodonín za poskytovanou podporu naší sportovní činnosti," prohlásil předseda TK Classic Stanislav Chovančík.

Ten po loňském úspěchu věřil, že se čtyři nominované hodonínské páry mohou v silné konkurenci prosadit i v Paláci Lucerna, kde se letošní mistrovství České republiky v latinskoame­rických tancích uskutečnilo.

Jako poslední se na akci kvalifikovali Adam Krůza se Sárou Zemanovou. Nejmladší soutěžní pár startuje ještě v kategorii deseti a jedenáctiletých dětí. Nová pravidla jim však umožnila, aby při splnění náročného nominačního klíče mohli startovat mezi juniory mladšími juniory do dvanácti let. „To se jim během uplynulých pěti měsíců podařilo a tak si dva týdny před šampionátem účast zaslouženě vybojovali," připomněl Chovančík.

Krůza se Zemanovou do Prahy odjížděli s pokorou a respektem ke starším a zkušenějším soupeřům, ale s předsevzetím, že pro dobrý výsledek udělají maximum.

To samé platilo i pro další tři ostřílené páry. „Ty se svými výkony v roce 2014 nejenže udržely v nominaci, ale ve svých kategoriích se prosadily i mezi nasazené páry, které musí v Taneční lize předchozího roku u juniorů a mládeže skočit nejhůře do dvanáctého, respektive u dospělých do osmnáctého místa," informoval Chovančík.

Cílem Filipa Schwoisera s Klárou Megovou, kteří startovali v kategorii junior II., byl postup do semifinálové dvanáctky. „Konkurence v této kategorii se zhustila příchodem předních párů z loňských junior I., a tak útok na první dvanáctku nepatřil k nejjednodušším," řekl šéf TK Classic.

Velkou šanci na úspěch měli již zmiňovaní Nikolas Novák s Klárou Adamovou. Známá dvojice v loňském roce obsadila na národním šampionátu osmé místo. „Po kvalitních výkonech zejména v druhé polovině minulého roku a ovládnutí Rang listu ČSTS počátkem tohoto roku, mířili hodně vysoko. V očekávání byli minimálně stupně vítězů," pronesl Chovančík.

Sehraná dvojice byla přihlášena také do kategorie jednadvacet, která je určená párům, ve kterých ani jeden z partnerů v daném roce nedosáhne jednadvaceti let. „Tady měli ambice na finálovou šestici," uvedl Chovančík.

Šanci na medaili měla i aktivní trenérská dvojice, Václav Masaryk s Klárou Chovančíkovou. Známý pár skončil doma v Hodoníně pátý a letos bylo jeho cílem atakovat jednu z medailí příček. „Po výkonech, které předváděli v roce 2014 nejen doma, ale především v zahraničí, se to dalo očekávat. Nicméně konkurence byla hodně veliká," pravil předseda hodonínského klubu.

Nováčci Krůza se Zemanovou v kategorii junior I. velmi příjemně překvapili, když si na svém prvním mistrovství mezi dvaatřiceti soupeři vytančili solidní osmnácté místo. „Pro tuto dvojici byl přitom již postup do čtyřiadvacítky nejlepších velkým úspěchem. Páry od dvanáctého do dvacátého místa byli hodně vyrovnané a záleželo hlavně na tom, ke komu se porota přikloní," pronesl Chovančík.

Velké očekávání se naplnilo hlavně v kategorii mládeže. Novák s Adamovou nastoupili do prvních kol s rezervou a kvalitním vyrovnaným výkonem bez problémů postoupili do finále. V něm zařadili vyšší rychlostní stupeň a všechny své soupeře nechali za sebou. Sehraná hodonínská dvojice tak spolu oslavil další mistrovský titul. „V našem táboře zavládla opravdu velká radost. Na základě vítězství nás totiž Nikolas s Klárou budou v dubnu reprezentovat na mistrovství Evropy ve španělském Cambrilis," řekl Chovančík.

Vítězný pár ovšem neměl na oslavy titulu čas. Úspěšná dvojice se totiž krátce po skončení kategorie mládeže musela rychle zkoncentrovat a připravit na další mistrovskou soutěž, tentokrát v kategorii do jednadvaceti let. „Vytyčené finále se sice nekonalo, ale celkové osmé místo je rovněž hodně slušné. Jejich trenéři Masaryk, Chovančíková a Kučera byli také maximálně spokojeni," pravil dlouholetý šéf slováckého oddílu.

Nejen Chovančík s velkým očekáváním sledoval také hlavní kategorii dospělých, kde o medaile bojovali Václav Masaryk s Klárou Chovančíkovou. Atmosféra s přibývajícími minutami nabírala grády, napěchovaný Palác Lucerna od prvního kola nutil jednotlivé páry ke skvělým výkonům.

Hukot se s blížícím finále neustále stupňoval. „Semifinále a finále pak bylo doslova hektické a fanoušci domácích pražských zástupců o sobě opravdu dávali hodně vědět," popsal báječnou kulisu Chovančík.

Masaryk s Chovančíkovou stejně jako Nováka s Adamovou v průběhu loňské sezony stoupali žebříčkem a navíc triumfovali v Taneční lize ČSTS. Výtečnou formu členové TK Classic potvrdili i v Praze, když po parádním vystoupení nakonec brali bronz.

Se ziskem titulu druhého vicemistra panovala v hodonínském táboře spokojenost. Nadšený nebyl pouze Chovančík, ale také trenér Jaroslav Kučera. Ten si však neodpustil kritickou poznámku, že kdyby jeho svěřenci tančili finále stejně jako první kolo, tak mohli pomýšlet i na stříbro.

Druhé místo jim zaručí účast na březnovém evropském šampionátu dospělých, který hostí dánský Aarhus.