Hůře už snad být ani nemůže. „Mysleli jsme si, že se tímto zápasem nastartujeme k dalším výhrám, ale nestalo se. Tento duel patřil k nejdůležitějším, bohužel jsme ho nezvládli," smutní Milan Svoboda.

Čtyřiadvacetiletý futsalista patří k nejproduktiv­nějším hráčům Chance ligy. V deseti zápasech si vysoký útočník připsal čtyři góly a osm přihrávek. S dvanácti body je nejproduktivnějším mužem v Tangu. V celé soutěži se pak dělí o páté místo.

Svoboda se prosadil i proti Třinci, když soupeře zaskočil hned ve 2. minutě. „Měl jsem ale dát pět gólů, ne jeden," kál se hodonínský střelec.

Radost mu nepřinesla ani přihrávka na vyrovnávací trefu Buršíka. Slovácký celek totiž remízu 3:3 neudržel a znovu padl. „Nevím, zda je to nekoncentrovaností nebo něčím jiným, ale soupeři jsme k výhře vlastními chybami dost pomohli," řekl Svoboda.

Tomu se poslední letošní domácí zápas příliš hodnotit nechtělo. Další ztráta ho pořádně hryzala. „Měli jsme vyhrát," byl přesvědčený Svoboda. „Třinec patří k nejhratelnějším týmům, přesto jsme ho neporazili," přidal zklamaně.

Zatímco na začátku sezony se Hodonínští opíjeli euforií a plácali se po ramenou, série porážek je vrátila zpátky do reality. Tango má po polovině soutěže mnohem blíže k sestupu než mistrovskému titulu. „S Českou Lípou, Třincem a Hradcem Králové bojujeme o záchranu," ví Svoboda, který v nejvyšší soutěži odehrál více než sto zápasů.

Podobné období ale v kariéře mockrát nezažil. Přitom sezona začala skvěle, zádrhel nastal až v rozjetém ročníku. „Doma se Slavií jsme vedli 4:1 a nedotáhli to do zdárného konce. Tím zápasem to všechno začalo. Jsme dole a nedaří se nám," dodává Svoboda.