„Všem fanouškům bojových sportů z hodonínského regionu s potěšením oznamujeme, že družstvo mladších žáků Sokola Hodonín dokázalo na jihlavských žíněnkách suverénním způsobem vybojovat titul – Mistr ČR v soutěži družstev. Na tomto úspěchu se skvělými výkony podíleli Alexandr Harca, Lukáš Grochál, Dominik Kubeš, Alexandr Lucký, Filip Bartošík, Martin Hvorecký, Ivo Bauer, David Pavlina, Filip Hořava, Denis Vrba, Ondřej Mrkvánek, Ladislav Letocha a Tomáš Pleša,“ řekl trenér hodonínských zápasníků Jiří Baják.

Hodonínští zápasníci se výrazně prosadili i v individuální soutěži, která se na republikových šampionátech mladších žáků odehrává v jedenácti váhových kategoriích, v nichž borci z Hodonína zvládli vybojovat čtyři zlaté, jednu stříbrnou a tři bronzové medaile.

Ilustrační foto.
Ze spodku tabulky až na vrchol. Před futsalisty stojí postup do první ligy

Druhý šampionát, druhý titul Mistr ČR. To je vynikající bilance pomalu se rodící zápasnické hvězdy Bartošíka, který opět nenašel přemožitele, a ve váze do třiačtyřiceti kilo získal zlatou medaili. „Do historických análů Svazu zápasu se navždy zapsali ještě tři hodonínští borci, pro které byl zisk mistrovského titulu navíc premiérou. Lukáš Grochál si zlato vyzápasil ve váze do 35 kg, ve které startovalo deset závodníků. Lopatkovou porážku všem svým protivníkům uštědřil i vítěz váhy do 80 kg, Ladislav Letocha,“ dodal Baják.

Čtvrtým mistrem republiky se na Vysočině stal Pleša, který ve finále těžké váhy rozdrtil hned v první minutě Jandušíka z Prostějova. Překrásnými zápasnickými boji bavili i další hodonínští zápasníci. Zlatou medaili měl na dosah nakonec stříbrný Harca, který své finálové utkání prohrál těsně na body v posledních vteřinách. Na stupně vítězů se v hodonínských barvách hrdě postavili a bronzové medaile po skvělém výkonu převzali Lucký, Hvorecký a Mrkvánek.

„Vůbec zle si v krajském městě nepočínali ani zkušenější kolegové z řad kadetů, kteří do oddílové sbírky přispěli ziskem čtyř medailí. Nejlepšího výsledku dosáhl ve váze do pětapadesáti kilo Paulus, který vybojoval titul Vicemistr ČR. Tradičně kvalitní zápasnické umění, zahrnující chvaty s vysokou technickou hodnotou, předváděl Jakub Šimčík, který po smolně prohraném semifinálovém zápase, obsadil třetí místo,“ zakončil Baják.

Bronzovou medaili si senzačně vyzápasil věkem stále žák, Jakub Marhefka.V těžké váze se pak na bronzovou pozici prosadil zkušený Hakala.

Daniel Vaněk.
Prohra nemusí Drtiče mrzet. Mají jistou druhou příčku a účast v play-off