Důvodem byla celá řada nepřesností na obou stranách, vynikající výkon podávala v brance Veselí Simona Lekešová. Navíc třem hráčkám domácích se nepodařilo proměnit sedmičku. Do druhé poloviny utkání už ale Černí andělé vstoupili bojovněji, střelecky se začalo dařit Kovářové a Szarkové, v brance domácí tým skvěle podržela Müllnerová.

Zpestřením závěru utkání, kdy už bylo o vítězi víceméně rozhodnuto, bylo vyloučení trenéra Ľuboše Hudáka. Poslední minuty zápasu se dohrávaly v poklidném tempu, kdy se v šedesáté minutě podařilo střelecky prosadit Novotné, ale na zvrat už to nestačilo. Veselí si tak odváží mírnou porážku 24:30.

V prvním poločase dokázaly Veselské panenky udržet krok se silným Mostem, když v třicáté minutě padly ještě na obou stranách dvě branky. Nicméně střela Kovářové skončila až na druhý pokus v bráně Lekešové, která Andělům zajistila náskok jednoho gólu 12:11. „V prvním poločase jsme měli obrovský problém se prosadit přes soupeřovu vynikající brankářku Lekešovou. Bohužel naší největší nemocí v poslední době je koncovka, neproměňujeme šance a nedostaneme se do našeho obvyklého tempa. Sami se pak trápíme, ačkoli si dokážeme dobře vypracovat šance, ať už z prostoru brankoviště nebo ze spojky. Naopak naší velkou výhodou je, že svou hru neustále tlačíme kupředu ve velkém tempu,“ řekl trenér Černých andělů Peter Dávid.

Po obrátce se až do pětatřicáté minuty hostující házenkářky drželi na dosah jednoho gólu, avšak favoriti z Ústeckého kraje zvýšili tempo a tlak hry, a ve dvaačtyřicáté minutě vedli o pět branek 20:15. Veselí se nepoložilo a domácím se snažilo vzdorovat, což se jim v sedmačtyřicáté minutě kolektivní hrou podařilo. Dotáhly se Andělům na rozdíl dvou gólů 20:22. Poté ale začaly znovu úřadovat Mostečanky, které během čtyř minut nasázely do brány Veselí pět branek, a definitivně si tak vytvořily odstupující náskok.

Na to už bohužel hosté nenašli odpověď a prohráli 30:24. „Druhý poločas jsme se trápili v útoku, naprosto nám nešla střelba, ať už z vyložených šancí nebo ze střední vzdálenosti. Ve druhém poločase se Mostu podařilo odskočit, Müllnerová v brance domácích podala ve druhé části také vynikající výkon,“ zhodnotil klání kouč Veselí Ľuboš Hudák.

DHK Baník Most – SHK Veselí nad Moravou 30:24 (12:11).
Sestava Veselí: Simona Lekešová, Dagmar Beranová – Mária Olšovská 4/2, Kateřina Novotná 4, Dagmar Lukšíková 2, Kateřina Slováková, Nikol Vinklárková 3, Karolína Žáčková, Jana Šustková 7/1, Dominika Valovičová, Tereza Divílková 1, Nikol Soldánová 3. Nejvíce branek Most: Simona Szarková 9, Sára Kovářová 9, Dominika Zachová 5/2, Michaela Borovská 4. Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Diváci: 825