O záchranu bojující Hodonín doma pouze remizoval s Plzní 3:3 a v tabulce české nejvyšší soutěže se propadl až na předposlední místo. „Zklamání je obrovské. Vedli jsme 3:1, ale dostali blbé góly a zase nevyhráli. Je to pouze naše vina. Nebyli jsme dostatečně koncentrovaní až do konce zápasu," uvedl po pátečním střetnutí nejlepší hráč domácího týmu.

Tango na výhru čeká od 21. října, kdy naplno bodovalo v Třinci. Od té doby svěřenci trenéra Mariana Berkyho nastřádali pouze šest porážek a jednu remízu. Situace začíná být víc než vážná. „Sestup si v žádném případě nepřipouštíme," říká Doubravský. „Musíme pořád bojovat za Tango. Dát do toho srdce a soutěž pro Hodonín zachránit," burcuje šikovný mladík.

Pokud ale chtějí Chadzidis a spol. hrát Chance ligu i příští rok, musejí se zlepšit. Obranná fáze není špatná, ale ve hře dopředu má Tango vážné nedostatky. Ani proti Plzni se Hodonínští nepouštěli do žádných větších akcí. Výjimkou byly kličky a průniky Doubravského, který nejvíce zaměstnával hostující defenzivu. Zbytek týmu se k aktivnímu spoluhráči sotva přiblížil.

Brněnský rodák se blýskl hlavně v 17. minutě. Šikovný futsalista se elegantně zbavil protihráče, jedním dotykem si vyměnil balon se Svobodou a pohodlnou dorážkou vrátil Hodonínu vedení. „Trenér mě na střídačce nabádal, ať to zkouším a chodím jeden na jednoho. Tak jsem to zkusil a vyšlo to," usmívá se Doubravský, který aktivitou hýřil i po změně stran.

Ve druhé půli se ale k pořádnému zakončení nedostal. „Hrálo se mi hodně dobře. Dařilo se mi, tak jsem si věřil. Na druhé straně Plzeň je nepříjemný soupeř. V sestavě má hodně silových a robustních hráčů. Těžko se přes ně přecházelo," upozorňuje útočník Tanga.

Domácí mužstvo se za stavu 3:1 zaměřilo na obranu. Dvoubrankový náskok ale neudrželo a nakonec bralo pouze bod. „Čekali jsme, co na nás soupeř vymyslí. Hráli jsme zezadu a chodili do brejků. Taktika nám celkem vycházela. Škoda, že jsme nedotáhli některé akce a přečíslení. Šance na výhru jsme měli," míní Doubravský.

Přešlapovačky, parádičky a kličky by se od něj spoluhráči měli učit. Třiadvacetiletý šikula přitom nehraje žádnou vysokou fotbalovou soutěž. Brněnský rodák momentálně působí v Rakousku, kde obléká dres Pittenu. „Je to druhá nejnižší třída, žádná divize," hlásí. V dlouhé zimní přestávce se však baví futsalem, který mu před pár lety učaroval.

Od milovaného sportu si na chvíli odpočinul alespoň o vánočních svátcích. „S kluky jsme se sešli až týden před zápasem s Plzní. Pečlivá příprava znovu přišla vniveč," dodává.