Sportovní událost chválili i pedagogové z ratíškovických škol. „Moc jsme se na tuto akci těšili, jsme tady už poněkolikáté. Myslím, že pohyb je pro děti velmi důležitý, protože dnešní děti nemají tolik pohybu jako tomu bývalo dřív. Děkujeme Baníku Ratíškovice, že tuto akci pořádá, každoročně se díky ní od nás někdo do fotbalu přihlásí,“ prozradil učitel přípravné třídy Základní školy Ratíškovice Ladislav Švidroň.

Stanoviště pro děti ze základní školy

Zdroj: Kryštof Neduchal

Pravidelně se dětského dne účastní i děti z Mateřské školy Sluníčko. „Už jsme na této akci počtvrté. Moc se nám tu líbí, akce je zábavně připravená, děti dělají jednotlivé disciplíny s radostí. Líbí se nám, že program není jen pro fotbalisty, na své si přijdou všechny děti,“ uvedla učitelka Milena Buřinská.

A zároveň dodala, že z pohybových aktivit jejich dětí mají pedagogové velkou radost. „Na děti z naší školy jsme pyšní, když se na ně podíváte, uvidíte, že jsou sportovně dobře vedené. Věřím, že někdo z nich zakotví i ve fotbalovém oddíle,“ přála si Buřinská.

Stanoviště pro děti z mateřské školy

Zdroj: Kryštof Neduchal

Nábor do fotbalového klubu má v Ratíškovicích několikaletou tradici. „Nábory jsme pořádali i za minulého vedení klubu, po volbě nového v roce 2017 jsme s pořádáním akce pokračovali. Ale ve formátu sportovního dopoledne pořádáme tuto událost teprve podruhé,“ vysvětlil Toman.

Trenér mládeže Baníku Ratíškovice Roman Svoboda o náboru

Zdroj: Kryštof Neduchal

Úkoly na jednotlivých stanovištích rozdávala děvčata z deváté třídy místní základní školy, odborný dozor nad nimi měl trenér mládeže Baníku Ratíškovice Roman Svoboda, jenž bedlivě sledoval potenciální fotbalisty. „Nábor je směřován pro kategorie U6 až U11, tedy děti od pěti let až do jedenácti. Samozřejmě vidíme tady spoustu kluků, kteří už za náš klub hrají, ale jsou tu i další potencionální děti, které jsou pohybově nadané. Budeme rádi, když si u nás fotbal zkusí,“ netajil Svoboda.