„Celý koncept vznikl na základě potřeby konfrontace. Na Hodonínsku je spousta týmů, které pouze trénují. Chybím jim rivalita a soupeření. Proto věřím a doufám, že jim tato možnost utkat se soupeři přijde vhod," uvedl jeden z hlavních organizátorů plánované soutěže Vojtěch Šmida.

V současné době je přihlášeno do obou soutěží celkem šest týmů. Amatérky, jak se okresní florbalové soutěž jmenují, začínají svá soutěžní kola v září. Zájemci se musí do rodící se soutěže přihlásit nejpozději do konce května. „Všechny týmy v Amatérce uvítáme. Mohu říct, že se nejedná o žádný výkonnostní projekt. Naopak chceme, aby se všichni bavili. Projekt ale musí mít hlavu a patu," pronesl Šmida.

Mužskou i mládežnickou soutěž bude hrát osm týmů. Systém je stejný jako ve fotbale. Hrát se bude dvoukolově, každý s každým. Nejlepší tým pak získá zajímavé ceny. „V Amatérce půjde hlavně o pohyb a soustavnou činnost, kterou budou muset týmy vyvíjet. Hodonínský florbal má hlubokou tradici, která pomalu začínala vyhasínat. Nicméně soustavná práce zejména na Základní škole Očovská a ŠSK Očov Hodonín, pod taktovou Jaromíra Kalábka a Reného Falty, začíná nést své ovoce," řekl šéf projektu Jiří Wagner.

Tomu jde především o propagaci florbalu na okrese. „Snažím se se svým týmem lidí tento nesmírně populární sport ještě o něco více zviditelnit. Proto věřím, že naše projekty nadchnou nejen florbalovou veřejnost, ale také tu širokou. Chceme dovést do haly co nejvíce dětí a rodičů," pravil Wagner.

Podle něj je zájem o florbal na Hodonínsku čím dál větší. „V poslední době se nám daří vzbudit rozruch, kde se dá. Ať už je to další formát turnajů v rámci xFlorbal Cupu, nebo druhé místo na mistrovství České republiky žáků. Připomenout musím také úspěch hodonínských juniorů," řekl Wagner.

Ten začal v Hodoníně organizovat přípravné turnaje nebo kemp talentované mládeže, který se letos uskuteční podruhé. „Tou opravdovou bombou ale bude něco jiného. Už teď mohu prozradit, že chystáme přípravný mužský turnaj SUMMER Florbal.com Cup, na kterém se představí nejlepší české i zahraniční týmy. Během roku by se v Hodoníně měla rovněž představit některá brněnské mužstva, která by ve sportovní hale TEZA sehrála klasický extraligový nebo prvoligový zápas," říká Wagner. Informace o dalších chystaných projektech Wagnera a spol. najdete na www.floorballkemp.cz