Příprava ledové plochy probíhala ve svérázném duchu. S pomocí několika nadšenců se podařilo hřiště nalajnovat během jednoho večera. Po skončení pronájmu vyměnili hráči hokejky za lopaty a smetáky, štětce a podomácku vyrobenou barvu z červené řepy.

Od počátku bylo cílem kluziště umožnit široké veřejnosti sportovní i rekreační vyžití. Ve všední dny dopoledne mají možnost pronájmu školy coby rozšíření tělesné výchovy, po zbytek dne se zde střídají bloky vyhrazené pro veřejnost a pro pronájmy. Kluziště v centru města se díky jejich zájmu na několik večerů stalo dějištěm Veselské Winter Classic. Své síly si Veselané mohli změřit i v pouličním turnaji.

Jedním z organizátorů byl i přítomný Jan Fišer. „Kluziště ve Veselí je vynikající nápad. Akce, které se tu uspořádaly, si získaly pozitivní ohlas, vznikla tady skvělá parta lidí. Organizace veselské Winter Classic jsme se ujali s Adamem Procházkou a Patrikem Chalupou. Zodpovědnost kolem toho všeho je velká, ale děláme to pro zábavu, užíváme si role organizátorů, rozhodčích i hráčů. Pouliční turnaj byla výjimečná akce, na níž se po letech setkali kamarádi z dětství, mělo to krásnou atmosféru. Všechny oslnila Pavlína Jordánová jako jediná dívka, která se ovšem mezi chlapy vůbec neztratila a předvedla krásné tři góly,“ prohlásil.

Na pravidlech se soutěžící dohodli na místě. Museli je totiž mírně upravit vzhledem ke stavu jedné dráhy, po níž kameny ujížděly směrem doprava. „Velikost kamenů jsme omezili do deseti kilogramů. Nejtěžším kalibrem byla autobaterie, nejlépe se však osvědčily smaltované hrnce.“ uvedl hlavní organizátor Adam Procházka.

Olympijský festival v areálu brněnského výstaviště - beseda s krasobruslaři Annou Duškovou a Martinem Bidařem, kteří se jako první vrátili z OH 2018.
Krasobruslařský den v zóně Deníku. O zážitcích z Koreje povídali Dušková a Bidař

V turnaji se výrazně projevila kreativita závodníků. Někteří si vyrobili kameny například z plastových kanystrů, do nichž nalili beton nebo nasypali písek, nové využití našly i staré žehličky či pařez, nejčastěji se na ledu uplatnily smaltované hrnce naplněné kamením a zamrzlou vodou. Vítězem se stal tým, jehož kameny se nejvíce přiblížily středu vyznačeného kruhu.

Dvě dráhy byly vyhrazeny soutěžním týmům, jednu další pak hojně využívali malí i velcí diváci, kteří si mohli curling vyzkoušet mimo turnaj. „Turnaj byl velmi napínavý, plný emocí. Hráli jsme pro zábavu, na výsledcích nám až tolik nezáleželo. Dost jsme se nasmáli, když jsme měli tři kameny již v kruhu a náš spoluhráč posunul protihráčův kámen do středu. Náš tým Fazoláři tak skončil na čtvrtém místě, i tak jsme si ale hru užili,“ podělila se o své dojmy Lucie Šašinková z Blatnice pod Sv. Antonínkem.

Ilustrační foto.
Klaudia Michnová a tři poslední minuty rozhodly o konečné remíze