Již pět let pomáhá Sazka Olympijský víceboj, společný projekt Sazky a Českého olympijského výboru, motivovat děti ke sportu a zlepšovat jejich pohybovou zdatnost. Zapojeno je téměř 1200 škol z celé České republiky. Aktivní školy ze všech krajů mají pravidelně možnost vyhrát Olympijský trénink se sportovní hvězdou. Letošní tréninky navíc nabízejí aktivity inspirované mezinárodním programem Playdagogy, který vznikl ve Francii v souvislosti s chystanými olympijskými a paralympijskými hrami v Paříži.

V říjnu se Olympijský trénink uskutečnil i na Základní škole ve Vlkoši. Dětem se představila trojice olympioniků z řad atletů – skokanka do výšky Michaela Hrubá, mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková a bývalý tyčkař Štěpán Janáček, zároveň sportovní manažer Sazka Olympijského víceboje. „Snažíme se s dětmi mezi jednotlivými hrami vše probírat, aby si z naší návštěvy odnesly i něco nového do běžného života,“ poznamenal Janáček.

Děti ve Vlkoši byly přibližně tříhodinovým programem ve školní tělocvičně nadšené. „Celá akce byla perfektně zorganizovaná. Zúčastnilo se 82 žáků naší školy a všem se to moc líbilo. Psali potom na toto téma i slohové úlohy, z nichž je zřejmé, že to pro ně byl nezapomenutelný zážitek,“ pochvalovala si Hana Sýkorová, učitelka ZŠ Vlkoš.

Ilustrační foto.
Hodonín byl blízko senzaci. Favorizovanému Linci podlehl těsně až po velkém boji