Úterní střetnutí výrazně poznamenala absence dvou nejzkušenějších hodonínských hráček. Kateřina Pěnkavová s Lenkou Harabaszovou byly v době zápasu s českou reprezentací na soustředění v Havířově. „Samozřejmě nám holky chyběly, ale my jsme se rozhodly hrát i bez nich. Určitě nelitujeme toho, že jsme dali šanci mladým hráčkám," řekl po prohraném utkání kouč Hodonína Ján Medvecký.

Ten dal proti silnému Linci šanci nové posile Kristýně Mikulcové a dvěma talentovaným hráčkám Barboře Kapounové a Veronice Kmeťové. Ty na lavičce ještě podporovala další naděje slováckého klubu Jana Novotná.

I když se domácí stolní tenistky snažily, proti rakouskému favoritovi měly jen minimální šance. „Byl to dobrý test naší výkonnosti. Z naší strany to bylo celkem slušné, ale soupeř byl silný, hlavně Číňanka Liu měla svoji kvalitu. Zápasy ovšem nebyly tolik jednoznačné," uvedl Medvecký.

Jeho tým sice neuhrál ani ve druhém zápase letošního ročníku superligy ani bod, ale mladý tým rakouské družstvo složené s Číňanky, Rumunky a mladé Češky trápil.

V úvodní čtyřhře nestačily Kmeťová s Kapounovou na Liu Yuan a Postoacu, kterým podlehly 0:3 na sety. Stejným výsledkem skončil i duel Kapounové s Číňankou. Na vedlejším stole Mikulcová trápila Postoacu. Bývalá hráčka Břeclavi vyhrála první sadu a ve druhém setu vedla už 10:4, ale bojovná Rumunka vyrovnaný duel otočila ve svůj prospěch a nakonec vyhrála 3:1.

„Na hráčkách této kvality je výjimečné to, že nikdy nic nevypouštějí a hrají vždy až do konce setu. Nevadí jim ani, že prohrávají o pět míčků. Dokáží se zkoncentrovat. Já jsem naopak znervózněla a čím více se blížil nerozhodný stav, tím to pro mě bylo horší," pronesla Kristýna Mikulcová, která promarnila v zápase hned šest setbolů. „Bohužel soupeřka přestala kazit a začala mi to hrát hodně nepříjemně do forhendu, což nakonec rozhodlo," řekla Mikulcová.

Ta dokázala sebrat set i Liu Yuan. „Pro mě to byla zajímavá zkušenost, protože s Číňankou si moc často nezahraji. Bylo fajn, že se mi podařilo vyhrát alespoň jeden set. Je to vždy lepší než prohrát s nulou," usmála se Mikulcová, která bere duely v superlize především jako dobrou konfrontaci s evropskými stolními tenistkami. „Tyto zápasy jsou hlavně o sbírání zkušeností. V extralize nastupujeme proti stále stejným hráčkám. Zato v evropská liga si mohu zahrát s někým novým a hlavně kvalitnějším," pravila Mikulcová.

V dalších zápasech prohrála Kmeťová se Štefcovou 0:3. Bývalý hráčka Slavoje Praha, která pochází z Chrudimi, si následně poradila i s bojující Kapounovou. „Technikou i rychlostí jsme za soupeřem zaostávali. Pořád máme na čem pracovat. Porážka by měla mladé hráčky nakopnout a motivovat do další práce a tréninků," dodal Medvecký.

Tečku za zápasem udělala Kmeťová, která před zraky svého otce prohrála po statečném výkonu s Postoacou 1:3 na sety.

SKST Mart Hodonín – LZ Linec-Froschberg 0:7

Zápasy: Kmeťová, Kapounová – Liu Yuan, Postoaca 0:3 (8:11, 1:11, 8:11), Kapounová – Liu Yuan 0:3 (6:11, 5:11, 4:11), Mikulcová – Postoaca 1:3 (12:10, 10:12, 8:11, 8:11), Kmeťová – Štefcová 0:3 (5:11, 7:11, 5:11), Mikulcová – Liu Yuan 1:3 (5:11, 12:10, 1:11, 7:11), Kapounová – Štefcová 1:3 (14:16, 11:8, 9:11, 9:11), Kmeťová – Postoaca 1:3 (5:11, 11:9, 3:11, 5:11).