Šesti body tak přispěla ke třem jednoznačným výhrám 5:1 a k devátému mistrovskému titulu pro Hodonín. „Ani na chvilku jsme si nepřipouštěly, že bychom dnešní utkání prohrály. Chtěly jsme titul oslavit doma, aby si to s námi užili i naši fanoušci. Je to skvělý pocit, který nikdy neomrzí," uvedla Kateřina Pěnkavová, pro kterou je to již třetí titul v hodonínském dresu. „Jsem ráda, že jsme to takto zvládly," řekla hodonínská jednička.

I když slovácký celek nedal jihomoravskému rivalovi téměř žádnou šanci a ve všech finálových duelech jednoznačně dominoval, byla letos Pěnkavová o hodně víc nervózní než v minulém roce. „Možná je to tím, že jsem starší a cítím větší zodpovědnost," přemítala sympatická hráčka, kterou potrápila pouze Maďarka Ellöová. „Nejtěžší to bylo s ní," přiznala.

Podle Pěnkavové o mistrovi ženské extraligy rozhodl především druhý duel na zimním stadionu v Břeclavi. „Šiho tam prohrávala s Kučerovou ve čtvrtém zápase 1:2 na sety, ale nakonec to zvládla. Kdyby to bylo 2:2, vyvíjelo by se utkání jinak," míní Pěnkavová.

Stolní tenistky Hodonína ovšem všechny nástrahy překonaly a po třech vyhraných bitvách si na krk pověsily zlaté medaile a nad hlavu zvedly pohár pro vítěze nejvyšší soutěže. „Oslavy budou velké. Kluci mluvili o dvou dnech, tak uvidíme, kolik toho zvládneme," usmívala se Pěnkavová. Ta krátce po rozhodujícím duelu nestíhala poskytovat rozhovory a fotit se s fanoušky.

Až oslavy skončí a humbuk utichne, vrátí se mistryně zase k tvrdé práci. Už ve čtvrtek totiž Hodoňačky vyzvou v domácím prostředí favorizovaný Linec. „Zápas si chceme hlavně užít. Ve finále superligy se pokusíme překvapit, je to pro nás výzva," řekla Pěnkavová, která bude na jihu Moravy působit i v další sezoně. „V Hodoníně zůstávám," přitakala česká reprezentantka.

Rodačka ze západních Čech chce klubu pomoct k naplnění dílčích cílů a získání dalších trofejí. „Chceme znovu vyhrát extraligu a uspět v evropském poháru. Věřím, že evropskou špičku potrápíme," pronesla.

Pěnkavová po pátečním duelu prozradila, že bude mít novou spoluhráčku. Z Polska se do české extraligy vrací Renáta Štrbíková. „Uvidíme, jak nám to s ní půjde," dodala.