Hodonínský klub letos vyslal na Mistrovství Moravy a Slezska na pouze nejlepší žáky. „Bohužel závody se konaly ve vzdáleném Třinci a brát celý autobus je velice nákladné. Proto náš klub poslal do Slezska jenom nejlepší závodníky. Ti nás odměnili šesti medailemi. Další závodníci by jistě dosáhli na finále. Kvůli úsporným opatřením jsme ale letos zvolili tuto variantu," odůvodnil nižší účast zástupce a statistik hodonínského klubu Lukáš Lípa.

V Třinci se nejvíce dařilo Veronice Paličkové. Ta absolvovala kvůli drobnému zranění teprve druhý závod sezony. Rodačka z Rohatce ale hned v rozběhu sprintu na šedesát metrů vyrovnala časem 7,85 sekundy své letošní maximum na dráze. Ve finále ještě Paličková zrychlila a čas 7,80 vteřiny jí přinesl nový okresní rekord a vedení v českých tabulkách.

To jí patří i na trati sto padesát metrů, kde znovu nenašla přemožitelku a časem 18,61 sekundy si vytvořila nové maximum. „Z Třince tedy přivezla dvě zlata," upozornil Lípa.

Další medaile byly stříbrné hodnoty. Ondřej Džuba skončil druhý v závodě na tři sta metrů, mladý kladivář Marek Macek získal stříbro díky osobnímu rekordu, který činí 32,46 metru. V chůzi na tři kilometry obsadila druhou příčku starší žákyně Zdenka Hlaváčová. Poprvé v životě startoval na patnáctistovce s překážkami Dominik Bartoník. Čas 5:01,96 sekundy zajistil talentovanému vytrvalci stříbrnou medaili. „V českých tabulkách mu patří sedmé místo," řekl Lípa. Poslední hodonínské závodnici Adéle Sedlářové závod příliš nevyšel a v závodě na osm set metrů obsadila časem 2:33,11 minuty sedmé místo.