Postavil si míč na značku a prudkou ranou do šibenice překonal bezmocného gólmana Cahlíka. Miroslav Čada se po necelých dvou týdnech znovu stal vítězem penaltové loterie. Známý okresní kanonýr rozhodl napínavý duel a zajistil svému týmu finanční prémii ve výši pět a půl tisíce korun. Poražení brali o polovinu méně.

Zweigeltrebe se potřetí v řadě probojovalo až do ve finále. Podruhé za sebou ale Holeček a spol. odcházeli z palubovky jako poražení. „Za celý turnaj nás nebyl nikdo schopný porazit a jedna remíza ve finále nás připravila o první místo. Je to velká škoda, dali jsme čtyři tyčky a nakonec na penalty prohráli. Soupeř přitom ve druhém poločase pořádně nevystřelil na naši branku," lamentoval kapitán Zweigeltrebe Jaroslav Holeček.

Slušně zaplněná kyjovská hala viděla v sobotu odpoledne kvalitní zápas. Úvod zápasu se ale nesl ve znamení opatrnosti. Nikdo nechtěl udělat chybu, všichni hráli na jistotu a pozorně bránili.

Nezáživnou pasáž utnul až Tomáš Zůbek. Záložník Bzence poslal Kapacity parádní ranou do vedení. Zweigeltrebe ovšem dokázaly rychle odpovědět. Nepříliš prudkou střelu Zbořila chytře usměrnil do sítě nejlepší střelec soutěže Lukáš Možíš.

Vítězi základní části vyrovnávací branka pomohla. Holeček po Novákově vysunutí ještě neskóroval, ale Kadlčík už se po rohovém kopu nemýlil.

Ani Zweigeltrebe však dlouho nevedlo. Vyrovnání zařídil Tomáš Zůbek, který po levé straně potáhl míč a bombou pod břevno propálil Cahlíka. „Ani jsem moc nemířil, ale jsem za ty góly rád," radoval se Zůbek.

A začalo se od začátku. Kapacity se snažily soupeři odskočit. Ve slibné příležitosti selhal Zůbek, Čada pálil zblízka do boční sítě. Kapacity se třetí branky dočkaly v závěru prvního poločasu. Habáň s Koplíkem špatně zahráli standardní situaci a Víšek v úniku vstřelil třetí gól svého týmu. „Byla to chyba dvou zkušených hráčů. Bohužel přišla až dvacet vteřin po skončení poločasu," řekl Holeček. „Byl to určitě jeden z klíčových momentů. Branka na 3:2 v závěru prvního poločasu nám zvedla sebevědomí," řekl Zůbek.

Zweigeltrebe přidalo po změně stran na obrátkách. Před Výstupem začalo být rušno. Zkušenému brankáři dvakrát pomohla konstrukce branky. Do tyče mířil Novák i Selucký. I Kapacity měly šance. Eliáš ovšem neměl svůj den.

Finálovou zápletku zdramatizoval ve druhé půli Kundrata, který srovnal na 3:3. V hektickém závěru mohl rozhodnout Otruba. Útočník Hulína ovšem mířil pouze do tyče.

Jelikož rozhodnutí nepřineslo ani pětiminutové prodloužení, určily vítěze třináctého ročníku populární soutěže až pokutové kopy.

Zatímco hráči Kapacit Zůbek, Víšek a Čada se nemýlili, Otruba nedokázal ve třetí sérii dát gól.

„Byl to těžký zápas, ale nakonec jsme ho i se štěstím zvládli," oddechl si Zůbek, který hrál za Kapacity letos vůbec poprvé. „Účast v halové lize hodnotím pozitivně. Získal jsem nějaké zkušenosti," pronesl technický fotbalista.

Zatímco v kabině Kapacit se slavilo, hráči Zweigeltrebu jen těžko rozdýchávali zklamání. „Ve druhém poločase se hrálo na jednu branku. Bohužel jsme nebyli schopní dát gól," smutnil Holeček, který patřil ve finále k nejlepším hráčům. „Bylo to důstojné vyvrcholení turnaje. Ze začátku to možná bylo až moc opatrné, ale nasazení ani důraz nescházeli," pravil lídr poražených.

I závěrečný duel potvrdil, že letošní ročník Kyjovské halové ligy patřil mezi ty nejlepší. „Už se ani nehrálo tak tvrdě jako v minulosti. Všechny týmy hrály docela slušný fotbal," prohlásil Holeček.

Hráčům Zweigeltrebe nepomohly ve finále ani slušivé modré dresy. „Chci za ně poděkovat sponzorům. Troufnu si tvrdit, že hezčí nikdo nemá," uvedl Holeček. Ten je vytáhl se spoluhráči až v posledním zápase. „Došly o něco později a ještě jsme na ně chtěli natisknout loga sponzorů. Bez toho jsme hrát nechtěli," vysvětlil záložník Kyjova. „Nakonec nám ale štěstí nepřinesly," dodal.

Kyjovská halová liga 2012/2013

Finále: Zweigeltrebe – Kapacity 3:3 (2:3), 2:3 na penalty

Branky: Lukáš Možíš, Marek Kadlčík, Tomáš Kundrata – Tomáš Zůbek 2, Radomír Víšek, rozhodující penalta Miroslav Čada

Penaltový rozstřel: Holeček 1:0, Zůbek 1:1, M. Koplík 2:1, Víšek 2:2, Otruba nedal, M. Čada 2:3.

Diváci: 100

O 3. místo: Kuci vopálený – Ocelit 3:0 (1:0)

Branky: Jakub Červinek, Ondřej Zýbal, Adam Petula

O 5. místo: Beastie Boys – Nový Svět 6:8

Celkové pořadí: 1. Kapacity, 2. Zweigeltrebe, 3. Kuci vopálený, 4. Ocelit, 5. Nový Svět, 6 Beastie Boys