Členka OSP Hodonín získala v silné konkurenci tři zlaté a stejný počet bronzových medailí. Zubalíková potvrdila svoji nadvládu především na delších tratích. Mladá plavkyně s přehledem zvítězila v závodě na čtyři sta a osm set metrů volným způsobem a dvě stě metrů znak.

Zimního poháru jedenáctiletého žactva se zúčastnilo 140 plavců z dvaačtyřiceti oddílů z Moravy a části Východních Čech. „Jde o nejlépe obsazenou soutěž takto starých dětí. Nominace na tyto závody jsou formou krajských přeborů. Každý plavec může absolvovat maximálně šest závodů," uvedla členka klubu OSP Hodonín a maminka talentované závodnice Jaroslava Zubalíková.

Výkony Lucie Zubalíkové
100 Z – 1:18,7 minuty (2. místo)
100 PZ – 1:16,91 minuty (2. místo)
800 VZ – 10:38,4 minuty (1. místo)
100 VZ – 1:07,7 minuty (2. místo)
200 Z – 2:45,9 minuty (1. místo)
400 VZ – 5:09,7 minuty (1. místo)

Její dcera Lucie se jako první postavila na start závodu sto metrů znak. „Lucka postoupila do poslední nejrychlejší rozplavby s druhým časem z krajských závodů. Až do poslední obrátky bojovala o první příčku. Tam bohužel udělala chybu, kvůli které se připravila o zlato. I přes menší ztrátu doplavala s přehledem na druhém místě," řekla Zubalíková.

Mladá plavkyně chtěla zaváhání odčinit ve svém oblíbeném polohovém závodě na sto metrů. „Byl to boj až do konce. Až do posledních centimetrů nebylo jasné kdo vyhrál. Lucka společně s jihlavskou Aničkou Nestrojilovou předvedly krásný souboj. I když na první pohled se zdálo, že Lucka byla rychlejší, cílový rozhodčí rozhodli v její neprospěch," pravila Zubalíková. Její dcera zaostala za vítězkou o desetinu sekundy. Z druhé stříbrné medaile však měla velkou radost.

Hodonínská plavkyně si náladu ještě vylepšila ve vytrvalostním závodě na osm met metrů volný způsob, kde díky skvělému výkonu a času na hranici svého osobního rekordu získala na Zimním poháru svoji první zlatou medaili. Náskok Zubalíkové byl dvaatřicet sekund, což odpovídá více než jednomu bazénu.

Nedělní program zahajoval závod na sto metrů volným způsobem. I v něm bojovala dívka ze Slovácka o zlato. V dramatickém souboji nakonec Zubalíková podlehla náchodské plavkyni Petře Lemfeldové.

Dalším závodem pro hodonínskou závodnici byl znak na dvě stě metrů. „Tady již šlo o dlouhou trať, což bylo průběhu závodu znát. Od první obrátky si Lucka vypracovala mírný náskok, který si udržela až do cíle," pronesla Zubalíková.

Dvoudenního klání uzavřela čtyřstovka volným způsobem. Ta se velmi podobala závodu na dvojnásobné trati, kde si hodonínská naděje opět počínala zcela suverénně a bez větších problémů získala třetí zlatou medaili, když zvítězila s dvacetivteřinovým náskokem.